Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

«Українські Канни будуть тут - на берегах Дніпра і Азовського моря»

30 серпня 2007 - 12:21

На урочистостях з нагоди відкриття міжнародного кінофестивалю «Бригантина», що проходили у Запорізькому театрі ім. Магара, голова ОДА Євген Червоненко накреслив шляхи підвищення статусу цього заходу до рівня всесвітньо відомого Каннського форуму кінематографістів.

- Я не кидаю слів на вітер, - зазначив губернатор. - Пам'ятаєте, колись обіцяв зробити українське Монте-Карло - організувати у Криму змагання з ралі належного рівня. Так, вже торік у Ялті відбувся один з етапів Європейського кубка. А цього року, у вересні, там же проходитимуть змагання етапу Кубка Світу. Обіцяю, що «Бригантина» стане українськими Каннами.

Свято відкриття ювілейної «Бригантини» - фестиваль піднімає своє вітрило вже вдесяте - зібрало кращих акторів і режисерів України, Росії і Білорусі. Серед запрошених гостей були і кінематографісти з країн Прибалтики, Греції. Нинішній фестиваль освячений видатною подією: свої дні народження святкували народний артист України, художній керівник театру ім. Франка, президент кінофестивалю «Бригантина» Богдан Ступка, народний артист Росії Юрій Бєляєв та актор театру ім. Магара Григорій Антоненко. До речі, запорізький актор святкував своє 80-ти річчя і 64-ту річницю творчої діяльності на єдиній сцені обласного театру. Всі іменинники отримали щирі вітання і подарунки від губернатора та учасників заходу.

Також голова ОДА Євген Червоненко вручив Богдану Ступці надзвичайний подарунок від керівництва Української товарної біржі – справжнього коня. Тварину урочисто вивели на сцену театру і народний Тарас Бульба ( Богдан Ступка - виконавець головної ролі у художньому фільмі «Тарас Бульба» за Гоголем, який знімається на острові Хортиця) в одну мить професійно осідлав гнідого скакуна.

За традицією театрально-кінематографічних капусників його учасники подарували глядачам чудовий концерт-експромт, який тривав до пізнього вечора.

 

 

Управління інформації і зв'язків з громадськістю

Читайте також

У Запоріжжі колишні військовослужбовці та їх сім'ї зможуть пройти реабілітацію

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 256 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 791-го дня війни

Світло культури в темряві війни: у Запоріжжі відбувся фестиваль фільмів національно-культурних товариств

США схвалили пакет військової допомоги: Україна отримає нове озброєння та посилить свою обороноздатність

Як в Запоріжжі оформити догляд за людиною похилого віку чи з інвалідністю?

Компас вкаже напрямок: в Запоріжжі школярі навчаються спортивного орієнтування

Освітній сервіс єДокумент в «Дії»: запитання та відповіді

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 428 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 790-го дня війни