Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

«Приморські райони мають стати локомотивами економіки всієї області»

30 серпня 2007 - 15:14

Таке завдання поставив голова ОДА Євген Червоненко перед керівниками трьох районів Азовського узбережжя – Приморського, Якимівського та Приазовського на засіданні виїзної колегії облдержадміністрації, що пройшло в актовому залі Приазовського райагробуду.

У робочій поїздці губернатора супроводжували заступники Микола Фролов, Геннадій Фукс, Валерій Черкаска.

Серйозній і напруженій роботі цього дня на засіданні колегії передувала зустріч глави області з педагогами на районній учительській конференції у Якимівці. Євген Червоненко накреслив шляхи вирішення наболілих шкільних проблем, дав доручення голові райдержадміністрації Володимиру Уманському забезпечити педагогів житлом з належними умовами, а школярів – транспортом для доставки з віддалених сіл. Також йшлося і про підключення до Інтернету всіх комп'ютерних класів, що за сприяння облдержадміністрації встановлено останнім часом практично у всіх школах району.

Усі присутні були зворушені чуйним ставленням голови ОДА до молодих спеціалістів, які тільки-но розпочинають свою педагогічну діяльність у сільських школах: батьківське напутнє слово кожному він підкріпив цінним подарунком.

Відбуваючи до Приазов'я, Євген Червоненко спеціально зробив у своєму маршруті великий гак і зупинився біля меморіалу жертвам Голокосту, встановленому на виїзді з села Костянтинівка Мелітопольського району, щоб вшанувати пам'ять понад 16 тисяч людей - жінок, дітей, стареньких та інвалідів, - розстріляних тут фашистами у роки Великої Вітчизняної війни. Губернатор виступив одним із спонсорів реконструкції цього меморіалу.

- Це місце – Бабин Яр Мелітопольського району, воно священне, - сказав Євген Альфредович. – Мусимо знати свою історію і пам'ятати її уроки, щоб такого більше ніколи не сталося. Ця пам'ять потрібна нам і нашим нащадкам. Тож приводьмо сюди своїх дітей, щоб виховувати у них справжній патріотизм і чуйність до болю нашого народу.

На виїзному засіданні колегії Запорізької ОДА, яке зібрало членів колегії, керівників органів виконавчої влади і місцевого самоврядування Приазовського, Приморського та Якимівського районів, було роз'яснено соціальні ініціативи Президента України та шляхи вирішення проблем соціальної і гуманітарної сфери цих районів, йшлося про хід підготовки об'єктів житлово-комунального господарства та соціальної сфери територій до роботи в осінньо-зимовий період 2007-2008, а також підбито підсумки соціально-економічного розвитку цих територій у першому півріччі поточного року.

- Результати невтішні, - щодо останнього констатував голова ОДА. - Кількість помилок і прорахунків в управлінських рішеннях значно перевищує позитивні показники високих досягнень в окремих галузях. Всі три райони мають величезний економічний потенціал, але їх керівники чомусь його не використовують. А тим часом ці території мають всі підстави стати локомотивами економіки області.

Завершуючи робочий візит у приморські райони області, Євген Червоненко відвідав рекреаційну зону на Азовському узбережжі в районі села Новокостянтинівка і газове родовище у селі Чкалове Приазовського району.

- Все, що ми бачимо на власні очі, переконливо свідчить про економічне багатство територій, і як представник виконавчої влади в регіоні я вважаю за доцільне використовувати його належним чином для покращення добробуту жителів цих районів, - підкреслив керівник області.

 

Управління інформації та зв'язків з громадськістю

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 790-го дня війни

Розбір завалів і демонтаж на ДніпроГЕС досі тривають, – Іван Федоров

Європейський тиждень вакцинації: лікарі нагадують про важливість щеплень

Робота для людей з інвалідністю: держава компенсує витрати на створення інклюзивних робочих місць

Уряд України надає грантову підтримку для розвитку агросектору

Запальний черліденг: запорізькі дівчата відточують свою майстерність

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 514 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 789-го дня війни

«До нас приїжджають діти з сусідньої області, адже в нас є укриття, а значить – можливість навчатися офлайн», – директорка однієї зі шкіл Запорізького району

Понад 10500 ноутбуків отримали школярі Запорізької області від ЮНІСЕФ

Понад 200 коптерів та іншої техніки передали військовим на Запорізькому напрямку