Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

За умовами конкурентного середовища Запорізький регіон знаходиться у першій десятці

5 вересня 2007 - 13:42

Таку оцінку дав перший заступник голови Антимонопольного комітету України Юрій Кравченко на прес-конференції, яку він провів для журналістів у рамках робочої поїздки до Запоріжжя.

Слід нагадати, що Антимонопольний комітет закріплений за Запорізькою областю з метою сприяння вирішенню проблем регіону. Як повідомив Юрій Кравченко, він візьме участь у роботі наради з питань реалізації конкурентної політики в регіоні за участю керівників місцевих органів влади та органів місцевого самоврядування, та зокрема, щодо координації дій у системі державних закупівель за бюджетні кошти. Це питання останнім часом вийшло на рівень загрози національній безпеці. Тому урядом створено робочі групи на рівні країни та областей, які впритул займуться цим питанням. У рамках цієї роботи у Запорізькій області буде перевірено трьох замовників, які здійснили держзакупівлі на суму більше 1 млн.грн.

На прес-конференції мова йшла про стан конкуренції та боротьби з монопольними зловживаннями й антиконкурентними змовами, насамперед, у сфері найбільш соціально важливих для громади ринків – продовольчих товарів, житлово-комунальних послуг, транспорту та паливно-енергетичного комплексу. Посадовець навів численні приклади виявлених обласним територіальним відділенням АМК порушень. Серед них такі резонансні як антиконкурентна змова компаній, що надають ритуальні послуги, на які накладено штраф у сумі понад 20 тис. грн., на 17 тис. грн. оштрафовано „Запоріжгаз”, який незаконно брав плату з населення при здійсненні платежів за спожитий газ, під санкції потрапили Бердянський морський порт, обласна філія „Укртелеком” тощо. Проте на ринку продовольчих товарів, перш за все, - хліба, м'яса, за словами Юрія Кравченка, у нас спостерігається стабільність.

Оскільки Антимонопольний комітет приймає до розгляду повідомлення не лише офіційних чи юридичних осіб, а й населення, журналісти скористалися цим і навели факти, які, на їхню думку, мають ознаки недобросовісної конкуренції, а посадовці пообіцяли їх перевірити.

 

 

Управління інформації та зв'язків з громадськістю

(.doc, 24Kb)

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни

Налагоджуємо співпрацю між Запорізькою областю та французьким містом Нант

Обласна влада та «Карлсберг Україна» продовжують співпрацю в Запорізькій області

Державні нагороди сім’ям полеглих воїнів вручив голова Запорізької обласної державної адміністрації Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Учениці гімназії №93 готові до великої волейбольної битви «Пліч-о-пліч»

386 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 762-го дня війни

Обласна влада опрацьовує оптимальний механізм проїзду між правим і лівим берегами Запоріжжя

Нагороди нацгвардійцям вручив Іван Федоров