Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Оздоровлення дітей: влада приділяє все більше уваги і виділяє більше коштів

5 вересня 2007 - 13:49

- Остаточні підсумки оздоровчої кампанії сезону 2007 буде підбито 25 вересня, та вже сьогодні можна констатувати, що вона пройшла успішно завдяки попередньо проведеній ефективній підготовчій роботі, - підкреслив на брифінгу в прес-центрі ОДА заступник голови облдержадміністрації Микола Фролов.

Посадовець зазначив, що з метою якісної підготовки та проведення оздоровчого сезону було завчасно підписано розпорядження голови ОДА від 16.04.07 №145 « Про організацію оздоровлення та відпочинку дітей і підлітків влітку 2007 року», а сесією обласної ради прийнято рішення від 26.04.07 №6 «Про звіт ОДА про хід підготовки до літнього дитячого оздоровчого сезону 2007 року».

Оздоровча кампанія стартувала у День захисту дітей - 1 червня. В регіоні працювало 66 позаміських дитячих оздоровчих закладів, 7 санаторіїв. У них оздоровлено 60341 дитина.

Також була забезпечена робота 310 пришкільних таборів з денним перебуванням, 12 профільних дитячих таборів при позашкільних оздоровчих закладах і два табори праці та відпочинку. У цих закладах відпочили ще 22 тисячі дітей.

Оперативна інформація з питань перебігу оздоровчої кампанії розглядалася щотижнево на засіданні обласної комісії з питань організації оздоровлення та відпочинку дітей і підлітків влітку 2007 року. Фахівці санепідслужби, державного пожежного нагляду, управління у справах захисту прав споживачів постійно проводили перевірки дитячих оздоровчих закладів. Зокрема, працівники санепідслужби виявили 199 порушень, за якими настала відповідальність у вигляді штрафів, а 46 осіб через неналежне виконання своїх посадових обов'язків було тимчасово відсторонено від роботи.

Йшлося на брифінгу і про проблемні питання щодо перепрофілювання дитячих оздоровчих закладів приватними інвесторами.

- З приводу не функціонування спортивно-оздоровчого табору «Авангард» товариства ПФК «Металург», ДОЗ «Орлятко»(м. Запоріжжя, Великий Луг), ДОЗ «Чайка» ВАТ ЗТР (о. Хортиця), ДОЗ «Іскра» ( м. Бердянськ), ДОЗ «Лазурний», ДОЗ «Чайка» (Приморський район) облдержадміністрація направила листи прокурору області з пропозицією здійснити перевірки та не допустити перепрофілювання дитячих оздоровчих закладів, - пояснив заступник голови ОДА. – Мусимо зберегти такі заклади для наших дітей.

Завдяки зусиллям облдержадміністрації і обласної ради суттєво збільшився обсяг фінансування заходів з оздоровлення дітей. Всього у 2007 році на оздоровлення та відпочинок дітей було витрачено 26 млн.654 тис. 634 грн., що на 5 млн. грн.. більше, ніж у 2006 році. З них з державного бюджету – 3 млн.381 тис. 400 грн., обласного бюджету – 6 млн.334 тис. грн., з бюджетів міст і районів – 2 млн.679 тис.834 грн., фонду соцстраху – 5 млн.583 тис. грн. та 8 млн.676 тис.400 грн. позабюджетних коштів.

 

 

Управління інформації та зв'язків з громадськістю

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 790-го дня війни

Розбір завалів і демонтаж на ДніпроГЕС досі тривають, – Іван Федоров

Європейський тиждень вакцинації: лікарі нагадують про важливість щеплень

Робота для людей з інвалідністю: держава компенсує витрати на створення інклюзивних робочих місць

Уряд України надає грантову підтримку для розвитку агросектору

Запальний черліденг: запорізькі дівчата відточують свою майстерність

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 514 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 789-го дня війни

«До нас приїжджають діти з сусідньої області, адже в нас є укриття, а значить – можливість навчатися офлайн», – директорка однієї зі шкіл Запорізького району

Понад 10500 ноутбуків отримали школярі Запорізької області від ЮНІСЕФ

Понад 200 коптерів та іншої техніки передали військовим на Запорізькому напрямку