Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Спорту гарантована „зелена вулиця”

7 вересня 2007 - 15:00

Іменним годинником губернатора на сьогоднішній зустрічі зі спортсменами та працівниками фізичної культури нагородив голова облдержадміністрації, президент Федерації автомобільного спорту України Євген Червоненко 11-річного срібного призера чемпіонату України з мотокросу Володимира Тарасова.

А майстер спорту України міжнародного класу з плавання, чемпіонка Європи Ірина Амшеннікова отримала з рук Євгена Червоненка ювілейну медаль „За розвиток Запорізького краю”.

У Запорізькій області зараз працюють 3258 фахівців в галузі фізичної культури та спорту. З найдосвідченішими їх представниками – тренерами, спортсменами-призерами світових та європейських першостей напередодні Дня фізкультури та спорту зустрівся голова облдержадміністрації Євген Червоненко, його заступники Микола Фролов, Валерій Черкаска та Геннадій Фукс. Присутні на зустрічі, за пропозицією голови ОДА, хвилиною мовчання вшанували пам ' ять трагічно загиблої зірки українського професійного автомобільного спорту Андрія Александрова.

- Зайвим казати, яке щастя для мене зустрітись з вами, бо вважаю, що всім у моєму житті я зобов'язаний спорту.

Облдержадміністрація постійно приділяє велику увагу розвитку фізичної культури, яка є важливим чинником здорового способу життя, профілактики захворювань, змістовного дозвілля та створення умов до всебічного гармонійного розвитку людини. Розвиток спорту вищих досягнень сприяє підвищенню іміджу держави у світовій спільноті, - впевнений Євген Червоненко, який пообіцяв спортсменам „зелену вулицю” усім їх починанням.

- Я хотіла би висловити велику вдячність усім людям, які підтримують спортсменів та тренерів, адже наша надважка праця спрямована на прославлення Запорізької землі та України в цілому, - відзначила Ірина Амшеннікова.

Загалом у нашій області налічується: 40 стадіонів з трибунами, 1490 спортивних майданчиків, 13 плавальних басейнів, 750 спортивних залів, 569 приміщень для фізично-оздоровчих занять, з них 245 – з тренажерним обладнанням, 2 льодові манежі. Працює обласна школа вищої спортивної майстерності, 67 ДЮСШ, у т.ч. 15 спеціалізованих дитячо-юнацьких шкіл олімпійського резерву, в яких займається 22696 осіб.

До складу збірних команд України з 21 олімпійського виду спорту включено 200 запорізьких спортсменів, 61 спортсмен готується до Олімпіади 2008 року в Пекіні.

 

Управління інформації та зв'язків з громадськістю

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 785-го дня війни

«Прозорість та підзвітність»: проаналізовано тендери на понад 230 млн грн

Молодіжний центр “People.UA” відкрився у Запорізькій області

Запорізька область буде забезпечена хлібом: в регіоні триває посівна

«Хто подає, той виграє»: завершується відбірковий етап з волейболу серед дівчат

Професійні психологи навчали молодь Запоріжжя дбати про ментальне здоров’я

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 235 разів били по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 784-го дня війни

Продовжуємо підтримку наших оборонців – захисникам передали необхідну техніку

Отримав важке поранення, але планує повернутися на передову – історія військовослужбовця Сергія Лаврика

60 років вірності українському кіно: кінотеатр ім. Довженка відзначив ювілей