Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

ЯлтаРалі - візитна картка країни

17 вересня 2007 - 17:55

Серед 80 екіпажів з десяти країн світу, що змагалися цими днями в українському етапі Кубка Європи Прайм ЯлтаРалі-2007, Кубок Президента України та Великий кубок Запоріжжя у завзятій боротьбі здобув кращий вітчизняний екіпаж у складі Олександра Салюка (молодшого) та Адріана Афтаназіва. Почесні нагороди кращим вітчизняним ралістам під час урочистого закриття цьогорічного ЯлтаРалі спільно вручили голова благодійного фонду „Україна 3000”, дружина Президента України Катерина Ющенко та президент Автомобільної федерації України, організатор ЯлтаРалі, голова Запорізької облдержадміністрації Євген Червоненко.

14-16 вересня вже третій рік поспіль найкращі українські та зарубіжні ралійні екіпажі змагалися в майстерності на трасах довжиною 190 кілометрів біля гори Ай-Петрі, в районі Лівадії та Алушти. Траси Криму визнані міжнародними спостерігачами одними із найважчих за коефіцієнтом складності, тому під час підготовки та проведення змагань Євген Червоненко наголошував на першочерговості забезпечення безпеки глядачів та необхідності взаємовиручки серед учасників змагань. Цілком природно, що коли на другий день змагань зійшов з траси литовський екіпаж, потрапивши в аварію, їм прийшли на допомогу інші ралісти – першими стали грузинські гонщики, які опинились поряд. Спортсмени навіть зняли свою неспалиму білизну для того, щоб перев ' язати рани членів екіпажу Евалдаса Чірби та негайно доставили їх у лікарню. Тут постраждалим спортсменам була надана необхідна медична допомога, їх життю нічого не загрожує. За цей шляхетний вчинок Отара Таварткіладзе та Володимира Кучанідзе організатори ралі відзначили окремо, вручивши їм Кубок честі.

- Все в наших руках - ми привели Європу в Україну і я впевнений, що незабаром в Ялті відбудеться етап Кубка світу з ралі, - поділився зі святкової сцени своєю заповітною мрією з тисячами жителів та гостей Ялти Євген Червоненко.

Катерина Ющенко, вітаючи учасників та глядачів із завершенням ЯлтаРалі, назвала її проведення „величезною перемогою”:

- Сьогодні тисячі людей, які приїхали на ці змагання звідусіль, побачили яка прекрасна Україна, вони розкажуть побачене всьому світу. Все це не може не сприяти інвестиційній привабливості нашої країни, розвитку її економіки, - наголосила дружина Президента.

 

Управління інформації та зв'язків з громадськістю

Читайте також

Привітання голови Запорізької обласної державної адміністрації Івана Федорова з Великоднем

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 345 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 801-го дня війни

Допомагаємо військовим посилювати захист сучасними засобами радіоелектронної боротьби, – Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 246 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 800-го дня війни

Історико-культурний комплекс «Запорозька Січ» відкриє двері для відвідувачів

Допомога армії, безпека та комфорт наших людей – незмінні пріоритети голови ЗОДА Івана Федорова

Великдень-2024: онлайн-трансляція богослужінь

«Антилопи» з Вільнянська здобули перемогу на обласних фінальних іграх «Пліч-о-пліч»