Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запорізька область впевнено крокує до туристичного визнання

25 вересня 2007 - 17:52

В рамках обласного туристичного фестивалю, який відбувся сьогодні в ПК „Орбіта”, організовано презентацію туристичних можливостей районів Запорізької області.

Представники Мелітопольського району демонстрували гостям свята можливості „зеленого туризму”, зокрема, принади відпочинку в затишних сільських садибах для жителів міст, відвідання заповідника „Кам ' яна могила”, використання лікувальних властивостей джерел села Терпіння. Розівський район зробив ставку на власні „Кам'яні могили” – місцеву природну пам'ятку, яка вабить туристів у нашій, переважно степовій, області унікальними гірськими краєвидами, рідкісними рослинами та збіркою пам'яток половецької скульптури. Цілком природно, що приазовська Бердянщина агітувала морським узбережжям, новими комфортабельними готелями, деякі з яких із наступного року почнуть працювати повний рік (в режимі spa - курортів).

До речі, з метою сприяння розвитку курортно-туристичної інфраструктури в регіоні цьогорічним вересневим розпорядженням голови облдержадміністрації затверджено „Концепцію розвитку туризму і курортів в Запорізькій області”, а відповідним рішенням обласної ради - Програму розвитку рекреаційно-курортного комплексу та туризму в Запорізькій області до 2010 року, а також заходи щодо розробки та впровадження інвестиційного проекту розвитку туризму і курортів у Запорізькій області у 2007 році. В рамках цих з аходів передбач ено проведення моніторингу регіону з метою визначення перспективних територій для розвитку туризму та розроблення методичних рекомендацій щодо розвитку туризму і курортів на територіях області тощо.

- Туризм – це глибоко гуманістична галузь, в центрі якої завжди знаходиться людина з її бажанням відпочинку, оздоровлення, пізнання світу. Тому глибокої поваги заслуговує ваша діяльність, спрямована на розвиток людини та створення привабливого іміджу Запорізької області, - звернулась з вітальним словом до працівників туристичної сфери напередодні їх професійного свята начальник управління культури і туризму облдержадміністрації Лариса Сізінцова. Вона підкреслила, що, за підсумками 2006 року Запорізька область знаходиться серед регіонів-лідерів з розвитку туристичної галузі в Україні. Також Лариса Сізінцова вручила кращим представникам туристичної сфери області почесні грамоти облдержадміністрації. А заступник голови правління ЗАТ „Запоріжтурист” Олександр Кононенко та директор бердянського туристично-оздоровчого комплексу „Парус” Микола Слюсар були нагороджені ювілейними медалями „За розвиток Запорізького краю”.

Фестивальну програму продовжив концерт бардівської пісні.

 

Управління інформації та зв'язків з громадськістю

Читайте також

Продовжуємо підтримку наших захисників необхідною технікою та приладами

Поліція Запоріжжя посилює безпекові заходи напередодні релігійних свят

Середня, професійна та вища освіта мають працювати у взаємодії заради розвитку

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 536 разів ударили по Запорізькій області

Запорізькі фермери отримали насіння від міжнародних партнерів

Іван Федоров про дезінформацію та фейки

«Чудово, що в нас є укриття – ми можемо відвідувати не тільки уроки, а й секції», – діти Кушугумської громади похизувалися міністру освіти України

Розвиток освіти в умовах воєнного стану – тема педагогічного форуму в Запоріжжі

ЄМК ДП «Запорізький експертно-технічний центр Держпраці» – на приватизаційному аукціоні

«Хтось мав це робити»: у Запоріжжі вшанували пам’ять жертв Чорнобильської катастрофи

«Ми відчуваємо, що не самотні, адже нас підтримують та допомагають»: діти-сироти отримали ноутбуки від благодійників