Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Соціальні ініціативи Президента - це конкретні кроки конструктивної капіталізації суспільства

26 вересня 2007 - 09:34

На виїзному засіданні колегії облдержадміністрації, що під проводом голови ОДА Євгена Червоненка відбулося у Вільнянській райдержадміністрації, було окреслено шляхи реалізації соціальних ініціатив Президента України Віктора Ющенка, підбито підсумки соціально-економічного розвитку Вільнянського, Запорізького, Оріхівського, Новомиколаївського, Гуляйпільського та Пологівського районів, проаналізовано стан справ щодо підготовки цих районів до опалювального сезону 2007-2008 років.

У заході взяли участь члени колегії ОДА, заступники голови облдержадміністрації, керівники територій області, представники громадськості та ЗМІ.

Розпочинаючи засідання колегії ОДА, Євген Червоненко оприлюднив і прокоментував «Відкриту заяву голів обласних державних адміністрацій щодо критики їх діяльності з боку Кабінету Міністрів України». Зокрема, він наголосив, що «критичні заяви керівництва Уряду, які останнім часом лунають на адресу місцевих адміністрацій, як правило, не мають реального підгрунття, базуються на неперевірених даних і мають політичний передвиборчий підтекст». Разом з тим, він підкреслив, що діяльність місцевих органів виконавчої влади залишається поза політикою і спрямована на покращення добробуту громадян.

- Мені приємно, що згідно результатів соціологічного опитування 42 відсотки жителів нашої області відзначають значне покращення умов свого життя за останній період і вказують, що у них з'явився оптимізм і віра в майбутнє, - зазначив посадовець.- Тож ми і надалі докладатимемо всіх зусиль, щоб така позитивна тенденція збереглася і примножувалася.

Коментуючи доповідь заступника голови ОДА Миколи Фролова про шляхи реалізації соціальних ініціатив Президента, Євген Червоненко дав високу оцінку конкретним пропозиціям Глави держави і акцентував увагу учасників заходу, що саме вони мають стати реальними поступальними кроками конструктивної капіталізації країни.

- Рівень капіталізації території – це запорука рівня добробуту її населення, - пояснив голова ОДА. – Тому сьогодні ми ведемо мову про залучення висококваліфікованих фахівців у галузі медицини і виховання в райони області, тотальну комп'ютеризацію шкіл і підключення їх до Інтернету, підвищення оплати праці працівників бюджетної сфери тощо. Мусимо розуміти, що це єдиний шлях виведення країни на загальноєвропейський рівень.

Учасники засідання, проаналізувавши показники соціально-економічного розвитку територій і стан справ щодо підготовки їх до зими, висловили ряд зауважень і запропонували реалізувати конкретні заходи для якнайшвидшого усунення недоліків.

- Нинішнє засідання колегії ОДА можна вважати підсумковим, адже сьогодні ми завершили формування системного підходу до вирішення наболілих проблем територій, - прокоментував Євген Червоненко. – Запропонована нами форма управлінської роботи – виїзні засідання колегії ОДА - повністю виправдала себе, виявившись ефективним інструментом у досягненні наміченої мети. Очевидно, і надалі ми використовуватимемо цю схему у своїй роботі.

Завершуючи роботу виїзного засідання колегії ОДА, глава області закликав керівників територій напередодні позачергових виборів зберігати спокій і проявляти толерантність до всіх політичних сил, зосереджуючи увагу безпосередньо на виконанні поставлених Президентом і Урядом економічних завдань.

- Мусимо подати приклад всій країні, як, об'єднавши зусилля представників різнокольорових політичних партій, досягти конкретних позитивних результатів в економічній сфері, - підкреслив у підсумку Євген Червоненко.

 

Управління інформації і зв'язків з громадськістю

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 794-го дня війни

«Робіть вибір для себе та насолоджуйтесь своєю роботою все життя»: у Запоріжжі відбувся кар’єрний форум для молоді

Продовжуємо підтримку наших захисників необхідною технікою та приладами

Поліція Запоріжжя посилює безпекові заходи напередодні релігійних свят

Середня, професійна та вища освіта мають працювати у взаємодії заради розвитку

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 536 разів ударили по Запорізькій області

Запорізькі фермери отримали насіння від міжнародних партнерів

Іван Федоров про дезінформацію та фейки

«Чудово, що в нас є укриття – ми можемо відвідувати не тільки уроки, а й секції», – діти Кушугумської громади похизувалися міністру освіти України

Розвиток освіти в умовах воєнного стану – тема педагогічного форуму в Запоріжжі

ЄМК ДП «Запорізький експертно-технічний центр Держпраці» – на приватизаційному аукціоні