Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Виконавча влада в регіоні унеможливила використання адмінресурсу

3 жовтня 2007 - 14:25

- Всім політичним партіям та блокам були забезпечені рівні можливості для участі у виборчих перегонах, - прокоментував хід позачергових виборів до Верховної Ради в нашій області на брифінгу в облдержадміністрації заступник голови ОДА – керівник апарату ОДА Роман Дригинич.

Він інформував журналістів, що 30 вересня у 8 виборчих округах регіону (1143 дільниці) мали б проголосувати 1 мільйон 515 тисяч виборців. За фактом проголосувало 931 тисяча дві особи, що становить 61,4 відсотка від загальної кількості виборців. З них 34 тисячі 336 осіб проголосували вдома.

Посадовець наголосив, що виконавча влада доклала всіх зусиль, щоб унеможливити використання адмінресурсу. Згідно розпорядження голови ОДА Євгена Червоненка була утворена робоча група з питань забезпечення законності і правопорядку під час проведення виборів, було забезпечено належні умови для роботи виборчих комісій на усій території області.

Розкриваючи тему дотримання законності під час виборів, Роман Дригинич повідомив, що станом на 2 жовтня у судових інстанціях розглядається 11 скарг щодо порушень прав громадян з боку виборчих комісій, 2 скарги щодо ЗМІ, та ще 2 скарги – щодо суб'єктів виборчого процесу. На поточний момент 6 скарг задоволено. Інші – у процесі розгляду.

Також він визнав недосконалість нинішніх списків виборців і зазначив, що для уникнення випадків викривлення прізвищ виборців або виключення їх із виборчого процесу, в органах виконавчої влади – облдержадміністрації і райдержадміністраціях – створюються спеціалізовані відділи державного реєстру виборців.

 

Управління інформації і зв'язків з громадськістю

Читайте також

«В кожному населеному пункті має бути острівок соціального оптимізму та стабільності, де буде світло, тепло та можливість спілкуватися», – Іван Федоров про пункти незламності

Міжнародні партнери допоможуть Запоріжжю з облаштуванням укриттів та підземних шкіл

В регіоні допомагають людям подолати наслідки насильства

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 291 раз ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 786-го дня війни

Участь Володимира Зеленського в зустрічі міністрів оборони в межах засідання Ради Україна – НАТО

Обласна влада не залишає людей наодинці з бідою: як допомагають переселенцям та постраждалим внаслідок війни

«Показник значно кращий, порівняно з минулим роком»: представник ТЦК та соціальної підтримки про приписну кампанію 2024 року

Іван Федоров – про фортифікації та укриття

Товариство Червоного Хреста України відзначило 106 років із дня заснування

СБУ повідомила про підозру ще 12 колаборантам, які працюють в окупаційному «мвс рф» на Запоріжжі