Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Заява голови облдержадміністрації Євгена Червоненка

11 жовтня 2007 - 15:19

Я знаю про заяву Прем’єр-міністра з приводу моєї відсутності на засіданні Кабміну. Виправдовуватися мені нема в чому. Вважаю, що Віктора Федоровича просто дезінформували. Причина мого візиту до Москви у вищій мірі вагома і поїздка була погоджена. Я брав участь у засіданні виконкому Європейського єврейського конгресу. Нагадаю, нещодавно мене обрали Спеціальним посланцем ЄЄК в країнах Центральної та Східної Європи. У програмі були зустрічі у Раді Федерації, з представниками потужних фондів. Крім того, я вів переговори з першими посадовцями Зовнішторгбанку, другого за величиною в Росії. У ході цих переговорів обговорювалася можливість отримання кредитів на будівництво моста у Запоріжжі. Для нас, запоріжців, це проблема номер один на сьогодні. Та головне – ми зустрічалися з Президентом Росії Володимиром Путіним.

Тож заявляю з повною відповідальністю: для України ця поїздка була дуже корисною.

Що стосується засідання Кабміну з участю губернаторів. Від'їжджаючи до Москви, я був абсолютно спокійним на цей рахунок. Я підібрав відмінну команду професійних управлінців, де всі взаємозамінювані. Мій перший заступник зараз знаходиться в лікарні, а заступник з ЖКГ – у відпустці. Тому для мене було нормально відрядити в Київ Валерія Черкаску, який абсолютно в курсі всього, що відбувається в області, у тому числі – питань підготовки до зими. До того ж, на час моєї відсутності він за моїм офіційним розпорядженням виконує обов'язки губернатора.

До речі, де б я не керував, ніколи не сповідував принцип, що допізна має світитися «лампочка Ілліча» у владних кабінетах. Головне – не демонструвати видимість роботи, а давати конкретний результат.

А якщо говорити по суті, нам взагалі нема за що червоніти. 100% шкіл, лікарень, дитячих садків, котельних в області готові до зими. У виступах профільних міністрів Бойка і Попова на Кабміні на нашу адресу критики не звучало. І це логічно – всі показники в області набагато кращі, ніж у минулому році – і по ЖКГ, і по розрахунках за газ. І це при тому, що у нас є проблема недофінансування навіть по «захищених» статтях, по спеціальному фонду. Болючим питанням для нас залишається Степногірськ. Протягом майже двох років мого губернаторства ми б'ємо тривогу. Це проблема всієї України, а не лише Запорізької області. Ми винайшли резерви з місцевого бюджету, забезпечили місто теплом і водою. Попросили додатково у уряду 6 мільйонів гривень. Відповідного листа мною було надіслано ще три тижні тому. Реакції Кабміну наразі немає.

Я неодноразово критикував тендерне законодавство, яке суттєво гальмує наші дії у такому важливому питанні, як підготовка до зими. Але Тендерна палата продовжує свою справу, яку інакше як узаконеним грабіжництвом держави не назвеш.

Висловлюючи все це, я не хочу розпалювати жодні пристрасті, когось звинувачувати. Хочу лиш об'єктивної оцінки ситуації. А об'єктивність полягає в тому, що Запорізька область лідирує по основних показниках соціально-економічного розвитку, тут все стабільно, включаючи і політичну ситуацію.

Читайте також

«Антилопи» з Вільнянська здобули перемогу на обласних фінальних іграх «Пліч-о-пліч»

Понад 50 дітей Запорізької області стали новими учасниками патріотичного руху «Байда»

Запорізька обласна державна адміністрація та CIVIC обʼєднали зусилля для захисту цивільного населення

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Програма ВІДНОВА:UA запрошує молодь на унікальний обмін

Впродовж доби окупанти 349 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 799-го дня війни

Заступник голови обласної державної адміністрації Семікін Михайло Олександрович

Заступник голови обласної державної адміністрації Будяк Наталія Юріївна

Уникати масових скупчень та долучатися до Великодніх служб онлайн закликають у Запорізькій єпархії ПЦУ та Нацполіціі

Заклади охорони здоровʼя області реформують

Заступник голови обласної державної адміністрації Щербаков Олександр Валерійович