Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Небезпеку легше попередити, ніж усунути

16 жовтня 2007 - 16:26

Керуючись ст.ст. 6, 13, 16 Закону України “Про місцеві державні адміністрації”, ст. 32 Закону України “Про захист населення і територій від надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру” та з метою недопущення виникнення надзвичайних ситуацій на території області, особливо в період осінньо-зимових навантажень, голова обласної виконавчої влади доручив головам районних державних адміністрацій розробити та здійснити комплекс заходів щодо запобігання та реагування на надзвичайні ситуації техногенного характеру. Долучитись до цієї справи мають і органи місцевого самоврядування.

Даним розпорядженням запропоновано ВП “Запорізька АЕС”, ВАТ “Дніпроенерго”, Дніпровській ГЕС, ВАТ “Запоріжжяобленерго”, Дніпровській електроенергетичній системі, КП “Облводоканал”, ВАТ "Запоріжгаз", ВАТ "Мелітопольгаз", Запорізькому лінійному виробничому управлінню магістральних газопроводів управління магістральних газопроводів “Харківтрансгаз” посилити контроль за технічним станом обладнання та мереж, забезпечити негайну ліквідацію виявлених недоліків у роботі енергетичного обладнання, вжити заходів щодо забезпечення надійної експлуатації обладнання та електричних мереж у період максимального осінньо-зимового навантаження 2007/2008 року, забезпечити належну охорону об'єктів електроенергетики та своєчасне проведення на об'єктах паливно-енергетичного комплексу запобіжних робіт, капітального ремонту, заміну фізично та морально застарілого обладнання, створити передумови для мінімізації загроз для населення, що проживає у безпосередній близькості від об'єктів паливно-енергетичного комплексу, які мають стратегічне значення. У разі виникнення надзвичайної ситуації техногенного характеру у координації з відповідними службами невідкладно провести оповіщення населення, сприяти евакуації населення із зони ураження.

Рекомендовано також виконавчому комітету Запорізької міської ради, ДП “Придніпровська залізниця” вжити заходів щодо підтримання безпечного стану греблі Дніпрогесу та мостів ім. Преображенського.

Контроль за виконанням даного розпорядження голова облдержадміністрації Євген Червоненко залишає за собою.

 

Управління інформації та зв'язків з громадськістю

(.zip, 7Kb)

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 291 раз ударили по Запорізькій області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 803-го дня війни

Звернення керуючого Запорізькою єпархією Православної церкви України єпископа Фотія напередодні поминальних днів

«Повернення ветерана на робоче місце»: роботодавцям розповіли про працевлаштування та перенавчання

Обласна влада продовжує підтримувати наших військових

Працівники облдержадміністрації долучилися до Всеукраїнської акції «За чисте довкілля»

Іван Федоров про першу мобілізацію рф на окупованій частині Запорізької області

СБУ встановила особи та повідомила про підозру ще 5 колаборантам з окупаційного «мвс рф» на Запоріжжі

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 402 рази вдарили по Запорізькій області.

Привітання голови Запорізької обласної державної адміністрації Івана Федорова з Великоднем