Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Відкритий лист голови Запорізької обласної державної адміністрації Є.А. Червоненка віце-прем’єр-міністру України В.В. Рибаку

19 жовтня 2007 - 18:19

Шановний Володимире Васильовичу!

 

Останнім часом Запорізька область досить часто опиняється в центрі уваги з боку керівництва Кабінету Міністрів України. Причому, у мене викликає подив і, не побоюся сказати, обурення те, що нас критикують незаслужено. Привід – нібито незадовільна підготовка області до зими.

З повною відповідальністю заявляю: Запорізька область повністю готова до роботи в зимовий період. Вчора на сайті облдержадміністрації з'явився докладний звіт про підготовку до зими. Цифри говорять самі за себе. Динаміка їх розвитку також позитивна. На сьогодні в місті Запоріжжя тепло подано в 98% дитячих садів і учбових закладів, по області – в 87%. Вже працює 63% котельних, опалюється 65% житлових будинків. Нам дорікають, що тепло поступає поки що не у всі будинки. Але, згідно до правил надання послуг з теплопостачання, теплоносій подається в житлові будинки і об'єкти соціальної сфери, якщо середньодобова температура тримається протягом трьох днів не більше +8 градусів. У Запоріжжі ж середньодобова температура не опускається поки за відмітку +12 градусів, хоча, ми готові «запуститися» у будь-який момент. У мене виникає питання, чому київські високопосадовці закликають нас опалювати повітря і, хто за це платитиме?

Ми нікуди не поспішаємо. Все йде за планом, без авралів і битв. Ретельно перевіряється обладнання і комунікації. Ми не можемо дозволити повторення вибухів, що призвели до людських жертв у Дніпропетровську та Полтаві.

Область розрахувалася за газ на 100%, за електроенергію – на 101,2%. Всі підприємства теплоенергетики забезпечені лімітами на газ і вже розрахувалися за нього на 93%. Це факти, з якими не посперечаєшся. Я не приводитиму статистику по інших регіонах, скажу лише, що на південному сході України ми кращі по більшості показників. І неважливо хто про це докладав вгору. Мається на увазі незадоволеність Прем'єр-міністра тим, що на недавньому засіданні Кабміну за участю губернатора замість мене із звітом був мій заступник Валерій Черкаска. У той час я відбув з важливим для країни і області візитом до Москви. Поїздка була узгоджена з Секретаріатом Президента.

У виступах профільних міністрів Ю.А. Бойко і О.П. Попова на засіданні в Кабміні на нашу адресу критики не звучало. І це логічно – повторю: всі показники в області набагато кращі, ніж в інших регіонах. Притому, що у нас є проблема недофінансування навіть по «захищених» статтях та по спеціальному фонду на програми ЖКХ.

Думаю, що Віктора Федоровича Януковича було просто дезінформовано. І я, і вся моя команда щиро дивуємося, чому найближче оточення Прем'єр-міністра України докладає йому спотворену картину того, що відбувається. Допускаю, що це пов'язано з якимись політичними причинами, моєю неугодністю комусь у вищих ешелонах влади, майбутнім розподілом посад в Уряді. Як би там не було, закликаю високих державних чиновників до об'єктивності і справедливості в оцінках. Цей принцип сповідую я сам і такого ж підходу вимагаю від своїх підлеглих.

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 801-го дня війни

Допомагаємо військовим посилювати захист сучасними засобами радіоелектронної боротьби, – Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 246 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 800-го дня війни

Історико-культурний комплекс «Запорозька Січ» відкриє двері для відвідувачів

Допомога армії, безпека та комфорт наших людей – незмінні пріоритети голови ЗОДА Івана Федорова

Великдень-2024: онлайн-трансляція богослужінь

«Антилопи» з Вільнянська здобули перемогу на обласних фінальних іграх «Пліч-о-пліч»

Понад 50 дітей Запорізької області стали новими учасниками патріотичного руху «Байда»

Запорізька обласна державна адміністрація та CIVIC обʼєднали зусилля для захисту цивільного населення

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області