Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Будівництво автотранспортної магістралі: ще один етап пройдено

16 березня 2017 - 08:47

Будівництво автотранспортної магістралі: ще один етап пройдено

Підрядним підприємством ТОВ «Підприємство «Маст-Буд»  завершено роботи  з поздовжнього насування верхової гілки прогонової будови Споруди №4 (міст через р. Старий Дніпро), зібраної на стапелі методом укрупнювального збирання. Ці роботи було розпочато 9 березня поточного року. За цей період мостобудівникам вдалося скоротити відстань між Правим берегом та о. Хортиця ще на 72 м.

За словами заступника начальника Служби автодоріг у Запорізькій області Олександра Шандиби, операція з насування прогонової будови мосту дійсно унікальна. На сьогодні зроблено ще один важливий крок до повного влаштування конструкцій, що з'єднують два береги.

– Унікальність процесу, крім  складності будівництва, полягає в тому, що на мосту через р. Старий Дніпро відстань між капітальними опорами, які стоять в руслі річки,  становить 128 метрів. В Україні до сьогодні такі прольоти не насували і не монтували, і те, що ми в деякому сенсі є першими, викликає почуття гордості, – повідомив Олександр Шандиба. - На сьогодні тривають роботи з продовження четвертого етапу укрупнювального збирання металоконструкцій на стапелі, виконання якого дозволить приступити до завершального етапу з монтажу та насування, що наблизить до завершення робіт з будівництва мосту через Старий Дніпро. Для цього на сьогодні необхідно тільки стале фінансування.

Наразі на об’єкті задіяно 65 працівників з трьох підрядних підприємств: ТОВ «Підприємство «Маст-Буд», ТОВ «БК «Адамант» та ПРАТ «Альпсервіс».

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 764-го дня війни

Онлайн-уроки не перериватимуть під час повітряних тривог, а 24 запорізькі школи розпочнуть навчання за змішаною формою – рішення Ради оборони області

«Шкільні ліги – більше, ніж змагання»: розпочато територіальний етап з баскетболу серед юнаків

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни

Налагоджуємо співпрацю між Запорізькою областю та Атлантичною Луарою

Обласна влада та «Карлсберг Україна» продовжують співпрацю в Запорізькій області

Державні нагороди сім’ям полеглих воїнів вручив голова Запорізької обласної державної адміністрації Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області