Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Міжнародні експерти поділились досвідом з об’єднаними громадами Запорізької області

21 березня 2017 - 15:30

Запорізька обласна державна адміністрація спільно з експертами шведсько-українського проекту «Підтримка децентралізації в Україні» та Міністерством освіти і науки України, за експертної  підтримки Департаменту освіти і науки Хмельницької облдержадміністрації провели семінар-тренінг у форматі «рівний рівному» на тему «Ефективне управління освітою в ОТГ. Від створення органу управління освітою до реалізації плану оптимізації мережі шкіл».

Участь у заході взяли керівники органів управління освітою райдержадміністрацій та міськвиконкомів, об'єднаних територіальних громад, директори опорних шкіл, які вже створені, та тих, які заплановано створити у 2017 році.

Заступник голови обласної державної адміністрації Зінаїда Бойко зазначила, що досвід наших закордонних партнерів є дуже важливим, адже вони вже пройшли цей шлях і сьогодні мають певні результати та успіхи, якими готові поділитись.

- Після спілкуваннями з нашими колегами починаємо чітко розуміти, що всі вирішують однакові питання та мають однакові проблеми. Мені дуже хотілось би, щоб ми з нашими громадами спільними зусиллями досягли неабияких успіхів, щоб ми мали свої напрацювання, якими також могли б поділитись з нашими іноземними партнерами. Сьогодні я вдячна Департаменту освіти і науки Хмельницької області, Міністерству освіти та науки  та звісно нашим колегам зі шведсько-українського проекту за те, що вони нас підтримали та разом з нами працюють над реформою освіти в Запорізькій області.

Директор Департаменту освіти і науки облдержадміністрації Тетяна Озерова  наголосила, що ОТГ нашого регіону відчули конкурентний вплив районних і державних адміністрацій, а також відділів освіти на те, що відбувається в громадах, тому даний захід проводився для того, щоб вони мали змогу працювати краще, якісніше, по-новому. В рамках семінару це завдання було першочерговим.

Директор Запорізького Центру розвитку місцевого самоврядування Олександр Свистун відмітив, що це неабияка подія для представників громад, адже питання освітньої реформи наразі стоїть дуже гостро. Важливим є те, що інформація, яку представники громад отримали на семінарі, має не лише теоретичну, а й практичну цінність. Децентралізація в нашій країні лише набирає оберти і деякі питання досі залишаються відкритими. Саме міжнародний досвід сьогодні надає великі можливості та відкриває нові шляхи вирішення проблем.

В свою чергу, представники громад були не лише слухачами, а й приймали активну участь у заході. Міжнародні експерти надавали змогу кожному висловити свою думку, спільно обговорювати проблеми громад в сфері освіти та продемонструвати важливість тих чи інших питань, які розглядались в рамках семінару.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни

Налагоджуємо співпрацю між Запорізькою областю та Атлантичною Луарою

Обласна влада та «Карлсберг Україна» продовжують співпрацю в Запорізькій області

Державні нагороди сім’ям полеглих воїнів вручив голова Запорізької обласної державної адміністрації Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Учениці гімназії №93 готові до великої волейбольної битви «Пліч-о-пліч»

386 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 762-го дня війни