Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Ветеринарів області непокоїть зростання захворювання на сказ

7 листопада 2007 - 09:47

В обласній лікарні ветеринарної медицини під головуванням заступника голови обласної державної адміністрації Валерія Черкаски відбулася нарада керівників державної служби ветеринарної медицини.

На нараді було розглянуто ряд питань, зокрема, щодо епізоотичної ситуації зі сказу тварин, дотримання вимог ветеринарного законодавства на молокопереробних підприємствах і пунктах закупівлі молока, виконання планів протиепізоотичних заходів за 10 місяців поточного року.

Зазначалося, що е пізоотична ситуація щодо сказу тварин на територ ії Укра ї ни та області залишається дуже напруженою. За минулий р ік виявлено 78 випадків сказу. За 9 місяців 2007 року зареєстровано вже 114 випадків сказу і простежується тенденція до зростання цього захворювання.

Найбільш складна епізоотична ситуація склалася у Куйбишевському, Великобілозерському, Якимівському районах. Так, у Куйбишевському районі за 9 місяців виявлено 18 випадків сказу, Великобілозерському – 9, Якимівському – 16 , що становить 38% від всіх зареєстрованих випадків захворювання в області. Серед видів тварин найбільше реєструвались випадки захворювання лисиць (37), котів (23), собак (20). Також виявлено 23 випадки сказу ВРХ, 3 – вовків та 4 – куниці.

За антирабічною допомогою у лікувально-профілактичні заклади області звернулись 2353 людини, у вогнищах сказу постраждало 62 людини, у тому числі 8 дітей.

Відповідно особлива увага була приділена питанню сказу тварин на території області, профілактики та ліквідації захворювання на неблагополучних територіях. Учасники наради обговорили низку заходів: проведення пероральної вакцинації диких м'ясоїдних проти захворювання, взаємодію усіх органів та служб у проведенні цього заходу, забезпечення матеріальної сторони при розкладанні приманок.

 

Управління інформації та зв'язків з громадськістю

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 806-го дня війни

У Києві пройшов Другий Міжнародний Саміт міст і регіонів у рамках діяльності Конгресу місцевих та регіональних влад при Президенті України

Рекордні 18 медалей завоювали запорізькі спортсмени на чемпіонаті Європи з ушу

Нові домовленості між регіонами України та Європи посилять захист і безпеку – Президент на другому Міжнародному саміті міст і регіонів

Запоріжжя відсвяткувало День Європи урочистим підняттям прапора ЄС

Нацгвардієць з Енергодару на псевдо «Нота» поділився історією героїчного порятунку побратимів

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Одну жінку поранено під час ворожого авіаційного удару по Запорізькому району

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 805-го дня війни

«Рускій воєнний флот – до дна!»: в Запоріжжі погасили нову марку Укрпошти

Поставлена крапка у проблемі неоднозначного трактування статусу підконтрольних уряду територій України

На світанку росіяни підступно атакували Запоріжжя ракетами – пошкоджено квартири та авто цивільних мешканців