Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Є. Червоненко: « Все нове ми будемо впроваджувати у сільгоспвиробництво»

7 листопада 2007 - 15:05

Від сьогодні найцікавішу і найоперативнішу інформацію, що стосується розвитку агропромислового комплексу області, керівники сільгосппідприємств, фермерських господарств будуть отримувати на свої мобільні телефони у вигляді SMS – повідомлень.

«Обласна влада бере на себе зобов'язання впровадити нові форми інформатизації аграрного сектору регіону», - зазначив на засіданні Євген Червоненко. І це лише перший крок для створення належних умов праці сільгоспвиробників. Ще їм належить, за словами керівника обласної виконавчої влади, навчитись не боятися брати кредити, страхувати врожаї від примх погоди, запроваджувати нові технології та передовий досвід. А ще бути переконаними, що держава є і буде в усьому добрим партнером для селян.

Нині на селі чимало проблем. І породжені вони перш за все непродуманим реформуванням агропромислового комплексу, диспаритетом цін на сільгосппродукцію. До наболілих питань відноситься і соціальна сфера села.

Головного болю завдали аграріям цього року засушливі весна та літо. Цього року область не зібрала запланований обсяг врожаю зернових та технічних культур. Зі станом справ у галузі ознайомив присутніх заступник голови облдержадміністрації Валерій Черкаска, а також поділився своїм баченням перспективного розвитку.

Після його виступу свою думку щодо подальших дій в АПК висловили майже всі члени координаційної ради, а це відомі в області керівники великих сільгосппідприємств, зокрема, Анатолій Волков – голова правління ВАТ «Племзавод «Степний» Кам'янсько-Дніпровського району, Іван Бакуменко – директор ПП «Агрофірма «Славутич» Запорізького району та інші.

Голова облдержадміністрації Євген Червоненко торкнувся ще однієї теми – землі як товару. «Щоб селяни дійсно стали господарями землі, остання має бути товаром, - переконаний глава області. - Тоді можна буде говорити і про інвестиції в аграрну галузь». У тому, що інвестори знайдуться, керівник регіону більш ніж переконаний. Щоправда, самі сільгоспвиробники більш обережно висловлюються з цього питання, хоча теж переконані: щоб зовсім не втратити село, галузь, треба продовжити реформування, але вже не поспішно і виважено.

 

Управління інформації та зв'язків з громадськістю

Читайте також

У Запоріжжі та Запорізькому районі посилять заходи безпеки під час поминальних днів

Ворог посилює агресію – ми посилюємо оборону Запоріжжя і допомогу ЗСУ

Формула миру – це про подолання криз у світі, інструменти їх вирішення. Це шанс на справедливість для світу, – Андрій Єрмак

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Сльози матерів та спогади військового: зворушлива зустріч напередодні Дня матері

Впродовж доби окупанти 547 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 806-го дня війни

У Києві пройшов Другий Міжнародний Саміт міст і регіонів у рамках діяльності Конгресу місцевих та регіональних влад при Президенті України

Рекордні 18 медалей завоювали запорізькі спортсмени на чемпіонаті Європи з ушу

Нові домовленості між регіонами України та Європи посилять захист і безпеку – Президент на другому Міжнародному саміті міст і регіонів

Запоріжжя відсвяткувало День Європи урочистим підняттям прапора ЄС

Нацгвардієць з Енергодару на псевдо «Нота» поділився історією героїчного порятунку побратимів