Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Держцінінспекція контролює ціни на всіх етапах проходження продукції від виробника до споживача

9 листопада 2007 - 10:10

Про практику проведення Держцінінспекцією в Запорізькій області моніторингових досліджень на споживчому ринку та їх вплив на цінову ситуацію в регіоні інформує начальник служби Світлана Тябіна.

Зокрема, йдеться про моніторинг цін і тарифів на основні продовольчі товари; житлово-комунальні послуги (щомісячний та розширений щоквартальний); окремі види нафтопродуктів; електричну енергію, газ скраплений, тверде паливо, кам`яне вугілля; послуги міського пасажирського транспорту; лікарські засоби та вироби медичного призначення; медичні послуги лікувально-оздоровчих закладів.

З метою репрезентативності даних при визначенні об'єкта моніторингу враховується його становище на відповідному ринку та оціночна частка в регіоні (за обсягами виробництва, реалізації або кількості структурних підрозділів).

За результатами проведеного моніторингу узагальнені дані надаються до органів місцевого самоврядування та виконавчої влади з відповідними пропозиціями щодо вжиття заходів для стабілізації цінової ситуації.

Так, за 9 місяців поточного року облдержцінінспекцією спрямовано 37 аналітичних матеріалів з висвітленням основних причин, які впливали на зростання оптово-відпускних, роздрібних цін, та надано 39 пропозицій щодо порядку введення державного регулювання на деякі види продовольства. Із наданих пропозицій 21 враховано шляхом внесення змін до діючих в області нормативно-правових актів, якими здійснювалось регулювання цін на ринку продовольства та медикаментів.

 

 

Управління інформації та зв'язків з громадськістю

Читайте також