Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Євген Червоненко: «Ми достойно витримали натиск стихії і готові до нових випробувань»

12 листопада 2007 - 15:44

Голова облдержадміністрації Євген Червоненко на екстреній прес-конференції поінформував журналістів про результати впровадження заходів з ліквідації наслідків, спричинених стихією, та розповів про організаційну роботу щодо упередження імовірного її повторення.

У прес-конференції також взяли участь Запорізький міський голова Євген Карташов, заступники голови ОДА Олександр Бережний, Геннадій Фукс, Володимир Кальцев, Валерій Черкаска та керівники структурних підрозділів і служб облдержадміністрації.

Заступник голови ОДА Микола Фролов на цей час особисто інспектував території Бердянського та Мелітопольського районів, які найбільше постраждали від негоди. У числі постраждалих також Якимівський, Приморський, Приазовський, Вільнянський, Куйбишевський, Розівський райони. За попередніми даними збитки становлять близько 50 млн. грн.

Глава області зазначив, що обласна державна адміністрація, штаб цивільного захисту населення разом з підрозділами МНС, МВС, енергетичними та дорожніми службами у Запорізькій області докладають усіх зусиль, щоб мінімізувати збитки від шкоди, спричиненої стихією жителям області, промисловим підприємствам. Обласний штаб, а також штаби у містах та районах області працюють у цілодобовому режимі. Під особливим контролем знаходиться питання щодо безперебійного забезпечення населення хлібом, водою, енергетичними ресурсами.

Також Євген Червоненко наголосив, що з резервного фонду постраждалим районам вже виділено 500 тис. грн. на виконання відновлювальних робіт. З них 300 тис. грн. – безпосередньо Бердянському району, який потерпів найбільше, на роботи з ліквідації підтоплення житлового фонду. А 200 тис. грн. спрямовано на закупівлю будівельних матеріалів для ремонтування дахів на житлових будинках в інших постраждалих районах.

- Завдяки професійному та оперативному вирішенню організаційних питань та самовідданій праці всіх служб і підрозділів ми достойно витримали натиск стихії, - підкреслив Євген Червоненко. - Ситуація залишається під нашим прискіпливим контролем цілодобово. Тож ми готові до нових випробувань і гарантуємо належну безпеку населенню за умови виконання всіх наших фахових рекомендацій.



Управління інформації і зв'язків з громадськістю

Читайте також

Впродовж доби окупанти 442 рази били по Запорізькій області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 785-го дня війни

«Прозорість та підзвітність»: проаналізовано тендери на понад 230 млн грн

Молодіжний центр “People.UA” відкрився у Запорізькій області

Запорізька область буде забезпечена хлібом: в регіоні триває посівна

«Хто подає, той виграє»: завершується відбірковий етап з волейболу серед дівчат

Професійні психологи навчали молодь Запоріжжя дбати про ментальне здоров’я

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 235 разів били по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 784-го дня війни

Продовжуємо підтримку наших оборонців – захисникам передали необхідну техніку

Отримав важке поранення, але планує повернутися на передову – історія військовослужбовця Сергія Лаврика