Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Можливості для самореалізації у молоді є

13 листопада 2007 - 14:22

Для вирішення проблемних питань, пов'язаних зі студентською молоддю, вже чотири роки поспіль при облдержадміністрації діє студентська рада.

Всі пропозиції членів ради щодо поліпшення соціального захисту студентів враховані у дорученні голови обласної виконавчої влади Євгена Червоненка. Зокрема, проведено першу чергу ремонту нового приміщення обласного центру молоді. Незабаром відкриється і оновлена велика зала центру. Там поновлено роботу школи студентського активу. Цього тижня будуть названі переможці щорічного конкурсу «Студент року». А ще голова облдержадміністрації цього року запровадив свої іменні стипендії найактивнішим та найуспішнішим студентам. До речі, у грошовому виразі вони вищі за стипендії Президента та Уряду України.

За словами І. Міщана, управління сім'ї, молоді та спорту вирішило цього року відновити давно забутий конкурс художньої самодіяльності «Студентська весна». Ідею залюбки підтримали ради вищих навчальних закладів області, як і огляд - конкурс на кращий студентський гуртожиток. Їх налічується 13.

Ефективним засобом впливу на молодь щодо формування здорового способу життя, профілактики негативних явищ у молодіжному середовищі є створення студентських соціальних служб при вищих навчальних закладах. Досвід п'яти з них, зокрема, ГУ «ЗІДМУ», БДПІ, ЗНУ вже варто вивчати.

Також посадовець зазначив, що молодь Запорізької області активно підтримала ініціативу Президента України щодо проведення акції «Озеленення держави – спадщина для майбутніх поколінь». Зокрема, студенти вищих учбових закладів, представники громадських молодіжних організацій долучились до проведення акції з висадження дерев на острові Хортиця, яку ініціював голова облдержадміністрації Євген Червоненко. У минулу суботу вони висаджували дерева разом з керівниками владних органів, провідних промислових підприємства та бізнесових структур Запоріжжя, таких як компанія «Хортиця», Запорізька дирекція Придніпровської залізниці, ВАТ «Запоріжсталь», фірми «Іспанський дім», «Константа», «Ост-Вест», «КИТ», страхова компанія «Веско» і ще ряд відомих підприємств і установ.

Про свої здобутки за рік студенти будуть вести мову на традиційному «Осінньому студентському балу» напередодні Міжнародного дня студентів, який відбудеться у п'ятницю, 16 листопада, о 16-ій годині в ПК «Дніпроспецсталь». На свято запрошуються всі, хто не байдужий до проблем студентства.

 

Управління інформації та зв'язків з громадськістю

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 790-го дня війни

Розбір завалів і демонтаж на ДніпроГЕС досі тривають, – Іван Федоров

Європейський тиждень вакцинації: лікарі нагадують про важливість щеплень

Робота для людей з інвалідністю: держава компенсує витрати на створення інклюзивних робочих місць

Уряд України надає грантову підтримку для розвитку агросектору

Запальний черліденг: запорізькі дівчата відточують свою майстерність

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 514 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 789-го дня війни

«До нас приїжджають діти з сусідньої області, адже в нас є укриття, а значить – можливість навчатися офлайн», – директорка однієї зі шкіл Запорізького району

Понад 10500 ноутбуків отримали школярі Запорізької області від ЮНІСЕФ

Понад 200 коптерів та іншої техніки передали військовим на Запорізькому напрямку