Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Автоперевізники залишаються в полі уваги облдержадміністрації

14 листопада 2007 - 16:59

12 листопада голова облдержадміністрації Євген Червоненко знову став свідком безладу на дорогах Запоріжжя. Зафіксувавши, що водій мікроавтобуса на маршруті №46 здійснював перевезення пасажирів з грубими порушеннями «Правил надання перевезення пасажирів автотранспортом» та «Правил дорожнього руху», губернатор особисто зупинив порушника. Працівники ДАІ склали щодо випадку відповідні акти. У результаті керівництво ТОВ «Профтаксі 1», якому належить мікроавтобус, прийняло рішення про звільнення водія О.А.Гавриленка, який вчинив порушення.

Звичайно, цей випадок не означає, що тепер чиновники самі ловитимуть порушників. Для наведення ладу на дорогах потрібна системна і цілеспрямована робота. З цією метою видано розпорядження голови ОДА «Про стан справ та заходи щодо підвищення якості послуг при перевезенні пасажирів автомобільним транспортом у Запорізькій області», яким передбачається організація додаткових перевірок дотримання автопідприємствами ліцензійних умов перевезення пасажирів автомобільним транспортом, технічного стану автобусів, які використовуються на маршрутах, регулярного медичного огляду водіїв та технічного огляду стану автобусів перед виїздом на лінію, дотримання правил дорожнього руху з боку автоперевізників, інші організаційні заходи. Особлива увага приділяється забезпеченню перевезень пільгових категорій населення.

До проведення перевірок залучено відділ ДАІ УМВС України в Запорізькій області, територіальне управління Головавтотрансінспекції України в Запорізькій області, всі інші контролюючі органи у сфері автотранспорту.

Ними перевірено 285 суб'єктів господарювання, які здійснюють регулярні автобусні перевезення. На керівників підприємств складено 227 адміністративних протоколів за випуск на маршрути технічно несправних автобусів та 1 - за допуск до роботи на маршрутах водія без медичного огляду.

Перевірено технічний стан 2044 автобусів, які використовуються для перевезення пасажирів. З них 525 визнано технічно несправними. Виявлено 980 випадків порушення «Правил дорожнього руху» з боку пасажирських автоперевізників, у тому числі 3 випадки - керування автобусом у стані алкогольного сп'яніння.

За результатами направлено подання щодо позбавлення ліцензій автоперевізників (10 випадків) та щодо розірвання договорів з замовниками регулярних перевезень (11 випадків). Облдержадміністрацією розірвано 5 договорів з автоперевізниками, які допустили порушення чинного законодавства, у тому числі щодо пільгових перевезень.

Територіальним управлінням Головавтотрансінспекції України в Запорізькій області позбавлено ліцензії ТОВ «Міленіум», автомобіль якого став учасником аварії у м. Запоріжжі.

Облдержадміністрацією організована «гаряча лінія» для прийму звернень громадян щодо якості обслуговування населення області за тел. 2390532, 2390760.

 

Управління інформації та зв'язків з громадськістю

Читайте також

Запорізькі фермери отримали насіння від міжнародних партнерів

Іван Федоров про дезінформацію та фейки

«Чудово, що в нас є укриття – ми можемо відвідувати не тільки уроки, а й секції», – діти Кушугумської громади похизувалися міністру освіти України

Розвиток освіти в умовах воєнного стану – тема педагогічного форуму в Запоріжжі

ЄМК ДП «Запорізький експертно-технічний центр Держпраці» – на приватизаційному аукціоні

«Хтось мав це робити»: у Запоріжжі вшанували пам’ять жертв Чорнобильської катастрофи

«Ми відчуваємо, що не самотні, адже нас підтримують та допомагають»: діти-сироти отримали ноутбуки від благодійників

Спортивне орієнтування: «Їжаки» з Запоріжжя шукають шлях до перемоги

Компенсації за працевлаштування ВПО: оновлено послугу на порталі Дія

Контррозвідка СБУ встановила особу резидента російського гру, який планував терористичний акт в багатолюдному місці Запоріжжя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 326 разів ударили по Запорізькій області