Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Євген Червоненко: «Влада нікого не залишить без уваги»

20 листопада 2007 - 12:23

Міністр з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи Нестор Шуфрич та голова обласної державної адміністрації Євген Червоненко відвідали з робочою поїздкою Бердянськ, де ознайомилися з ходом ліквідації наслідків надзвичайної ситуації. Посадовці відвідали будинки по вулиці Свердлова - одній з найбільш постраждалих від негоди вулиць міста-курорту, а також провели робочу нараду міжвідомчого оперативного штабу з ліквідації НС в м. Бердянськ, під час якої відпрацювали механізм виплат допомоги населенню постраждалих районів міста.

За даними виконуючого обов'язки міського голови Бердянська Анатолія Степаненка від підтоплення та буревію зазнали ушкоджень 619 будинків бердянців, відповідні звернення отримано від 924 жителів міста. Загалом, за підрахунками в.о. міського голови, від стихії постраждали близько трьох тисяч жителів міста.

- Влада нікого не залишить без уваги, - пообіцяв бердянцям Євген Червоненко, наголосивши, що незалежна оцінка збитків, яких зазнали люди, буде проведена відкрито та у максимально стислі строки. Так, до оцінювання будуть додатково залучені ліцензовані фахівці, які допоможуть визначити грошовий еквівалент втрат, яких зазнали люди. Планується, що одразу ж після складання актів постраждалі отримають 50% визначеної суми збитків. Друга частина коштів після уточнення суми збитків буде нараховуватися на спеціальні рахунки в Ощадбанку. Люди на власний розсуд будуть вирішувати, на що витратити отриману допомогу. За бажанням власників постраждалих осель виконавцем робіт з ремонту їх садиб може стати УКС облдержадміністрації.

- Оцінка збитків та складання оціночних актів буде проводитися максимально публічно, - наголосив Євген Червоненко. – Якщо людина буде не згодна з висновками спеціалістів, будемо скликати ще одну, більш розширену оціночну комісію.

- Вдячний губернатору за розуміння і підтримку, - зазначив Нестор Шуфрич, який відзначив високий рівень координації дій підрозділів МНС, виконавчої влади регіону та місцевих органів влади Бердянська під час боротьби з НС та її наслідками. Міністр також повідомив, що до раніше виділених 5 мільйонів гривень міністерство ЖКГ спрямувало додатково ще 3,5 мільйона гривень.

- Приємно було бачити, відвідуючи сьогодні постраждалих від негоди бердянців, як вони від щирого серця дякували Нестору Шуфричу та Євгену Червоненку за увагу до вирішення їх проблем, - зазначив під час свого виступу Анатолій Степаненко.

Також під час засідання оперативного штабу Євген Червоненко дав доручення всім головам райдержадміністрацій приморських районів якнайшвидше провести перевірку будов на узбережжі Азовського моря щодо законності їх зведення.

 

Управління інформації та зв'язків з громадськістю

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 235 разів били по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 784-го дня війни

Продовжуємо підтримку наших оборонців – захисникам передали необхідну техніку

Отримав важке поранення, але планує повернутися на передову – історія військовослужбовця Сергія Лаврика

60 років вірності українському кіно: кінотеатр ім. Довженка відзначив ювілей

Німеччина стоїть на боці України, на боці Запоріжжя і Запорізької області, – Надзвичайний та Повноважний Посол ФРН Мартін Єґер

Надзвичайний та Повноважний посол Німеччини в Україні Мартін Єґер відвідав Запоріжжя – обговорили подальшу співпрацю

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 216 разів били по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 783-го дня війни

8 років на сторожі безпеки: Патрульна поліція Запорізької області відзначає річницю