Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Кожен мусить бути відповідальним за безпеку на дорогах у межах своєї компетенції

20 листопада 2007 - 16:19

Голова облдержадміністрації Євген Червоненко на нараді з питань безпеки на дорогах на території області закликав усіх посадовців, правоохоронців та безпосередньо учасників дорожнього руху бути свідомими і відповідальними за кінцевий результат у межах своєї компетенції.

У заході взяли участь перший заступник голови ОДА Олександр Бережний, заступник голови ОДА Володимир Кальцев, заступник голови ОДА-керівник апарату ОДА Роман Дригинич, прокурор області Валерій Кулаков, начальник управління УМВС України в Запорізькій області Олександр Шмітько, голова ради суддів загальних місцевих та апеляційних судів Запорізької області Григорій Алейніков, голови райдержадміністрацій та районних рад, керівники районних правоохоронних структур та структурних підрозділів облдержадміністрації, представники ЗМІ.

Відкриваючи нараду, Євген Червоненко закликав усіх вшанувати пам'ять загиблих шахтарів хвилиною мовчання. Глава області поінформував присутніх про завершення робіт з ліквідації наслідків стихійного лиха у Бердянську та на інших приморських територіях.

Переходячи безпосередньо до теми наради, він відзначив, що обласна виконавча влада одним з пріоритетів своєї роботи вбачає безпеку життя населення і докладає всіх зусиль, щоб належним чином його реалізовувати. Насамперед Євген Червоненко стурбований станом справ у сфері перевезення пасажирів. Тому особливу увагу приділятиме саме вирішенню проблеми безпечного пасажироперевезення. До речі, запрошені керівники транспортних підприємств, що здійснюють перевезення пасажирів, участь у нараді проігнорували, що зайве свідчить про рівень їхньої відповідальності.

У контексті поставленого завдання відбулася відверта розмова щодо ефективності заходів місцевих органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування, правоохоронців з попередження дорожньо-транспортного травматизму, створення безпечної інфраструктури, а також підвищення правосвідомості учасників дорожнього руху. Євген Червоненко навів «страшну статистику» про кількість загиблих і травмованих на дорогах нашої області і України. Зокрема, тільки за 10 місяців поточного руху в нашому регіоні сталися понад 2,5 тисяч дорожньо-транспортних пригод, в яких загинула 381 особа. У тому числі четверо дітей, травмовано 3 136 осіб переважно працездатного віку - від 25 до 45 років. Не краща ситуація і в інших регіонах країни.

Голова ОДА зазначив, що на його думку проблема безпеки на дорогах набула державного значення. Він доповідав про стан справ на засіданні РНБО України. А 12 листопада в Києві Президент Віктор Ющенко провів міжвідомчу оперативну нараду щодо підвищення ефективності заходів безпеки на дорогах.

- Ми зібрались разом не для того, щоб організувати чергову публічну кампанію, яка розпочнеться і завершиться банальною балаканиною, - підбив риску голова ОДА.- Я чекаю від всіх учасників цієї наради дієвих пропозицій. Маємо сформувати результативну систему, яка ефективно працюватиме незалежно від того, чи присутній на місці керівник відповідного структурного підрозділу.

Євген Червоненко заявив, що при прийнятті бюджету буде ставити питання про необхідність забезпечення пасажирських перевезень транспортом великої місткості, також дав доручення керівникам територій спільно з правоохоронцями проводити просвітницьку роботу з питань безпеки на дорогах, проаналізувати, які нормативні акти можна прийняти на регіональному рівні. Також він звернувся до присутніх на заході працівників ЗМІ з пропозицією підтримати цю роботу в теле- і радіо ефірі та на шпальтах газет.

 

Управління інформації і зв‘язків з громадськістю

Читайте також

«Шкільні ліги – більше, ніж змагання»: розпочато територіальний етап з баскетболу серед юнаків

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни

Налагоджуємо співпрацю між Запорізькою областю та Атлантичною Луарою

Обласна влада та «Карлсберг Україна» продовжують співпрацю в Запорізькій області

Державні нагороди сім’ям полеглих воїнів вручив голова Запорізької обласної державної адміністрації Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Учениці гімназії №93 готові до великої волейбольної битви «Пліч-о-пліч»

386 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби