Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

На запорізьких дітлахів чекає столична сцена

21 листопада 2007 - 12:40

Переможці обласного відбіркового туру Всеукраїнського фестивалю творчості дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківської опіки, вихованців інтернатів «Світ дитинства», що проходить в рамках благодійної акції «Талановиті діти України», готуються до участі у фіналі, який відбудеться у грудні в Києві.

Фестиваль проходить під патронатом Міністерства освіти і науки України. До участі в організації на обласному рівні долучилися управління ОДА: освіти і науки, у справах сім‘ї, молоді та спорту, служба у справах неповнолітніх. Оргкомітет обласного туру фестивалю очолив заступник голови ОДА Микола Фролов. Захід підтримали благодійний фонд «Патріот Запоріжжя», особисто депутат міської ради, заступник голови ОДА Володимир Кальцев та ряд інших меценатів.

В обласному фестивалі, який пройшов у Запорізькому міському Палаці творчості дітей та юнацтва, взяли участь понад 100 дітлахів з усіх інтернатних закладів області. На жаль, через карантин не змогли продемонструвати свої таланти вихованці Запорізького інтернату №3.

Тих, хто виступив на фестивальному сценічному майданчику, високо оцінило столичне журі, яке очолила народна артистка України, оперна співачка Валентина Степова. Пані Валентина ( друга зліва на фото) спеціально приїхала зі столиці, відклавши свої справи, щоб допомогти талановитим знедоленим дітям.

У складі журі також працювали й інші видатні українські діячі мистецтв. Саме вони і визначили переможців. Тож невдовзі до столиці вирушать вокалісти з Молочанського інтернату Андрій Вовк та Сергій Локоташ, з Гуляйпільського інтернату – вокалісти Настя Прохода, Валя Антоненко та Юля Гусакова, із Запорізького інтернату №4 – танцюристи Катерина Макаренко та Ярослав Жицький. У столиці вони змагатимуться за право бути обраними мистецькими продюсерськими центрами, продовжити навчання у видатних українських артистів та розвинути власну творчу кар'єру.

- Цей фестиваль вперше проводиться в Запорізькій області, – коментує організатор всеукраїнського заходу, редактор журналу «Оленка плюс Сергійко» Ольга Величко. – Втім, плануємо, що відтепер він стане тут традиційним. Місцева виконавча влада нас підтримує. Також у Запоріжжі багато благодійників, які готові надати допомогу талановитим сиротам. Переконана, разом ми зуміємо вибудувати для них благополучне майбутнє.

 

Управління інформації і зв'язків з громадськістю

Читайте також

Диспетчерський центр «Укренерго» застосував графік аварійних відключень до кінця сьогоднішнього дня у Запорізькій області

Труднощі з оформленням пенсії та відновленням житла: Зінаїда Бойко відповіла за запити мешканців регіону

З 30 березня відкриється двосторонній проїзд через «новий» міст у Запоріжжі – раніше він був одностороннім

Фортифікації на Запорізькому напрямку будуються в три зміни: Іван Федоров в етері телемарафону «Єдині новини»

СБУ встановила особи ще 7 колаборантів з окупаційного «мвс рф» на Запоріжжі

Центри для навчання та соціалізації школярів відкрили у двох громадах Запорізького району

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

386 ударів по 9 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 764-го дня війни

Онлайн-уроки не перериватимуть під час повітряних тривог, а 24 запорізькі школи розпочнуть навчання за змішаною формою – рішення Ради оборони області

«Шкільні ліги – більше, ніж змагання»: розпочато територіальний етап з баскетболу серед юнаків

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ