Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Курортно-туристичне Запоріжжя паспортизовано

5 грудня 2007 - 15:33

На турбазі “Хортиця” відбувся семінар, проведений управлінням культури і туризму облдержадміністрації, на якому підбито підсумки діагностування наявної курортно-туристичної інфраструктури Запорізької області.

У семінарі взяли участь перший заступник голови облдержадміністрації Олександр Бережний, заступник голови обласної ради Анатолій Світлицький, члени Регіональної ради по координуванню туристичної та курортної діяльності при облдержадміністрації, голови постійних комісій обласної ради, представники органів виконавчої влади і науковці.

Начальник управління культури і туризму ОДА Лариса Сізінцова зазначила, що проведенню діагностування передувала системна робота управління культури і туризму з управлінського менеджменту.

Зокрема, розпорядженням голови облдержадміністрації затверджено Концепцію розвитку туризму і курортів в Запорізькій області, створено робочу групу з питань розробки та впровадження інвестиційного проекту розвитку туризму і курортів у Запорізькій області, розроблено Заходи щодо впровадження інвестиційних проектів, які затверджені рішенням обласної ради від 22.02.2007 № 18 „Про доповнення до Програми розвитку рекреаційно-курортного комплексу та туризму в Запорізькій області до 2010 року”.

На виконання зазначеної Програми у 2007 році вперше з обласного бюджету виділено кошти у сумі 160 тис. грн. на проведення діагностування наявної туристичної інфраструктури. Для організації цієї роботи проведено семінари для начальників відділів культури і туризму райдержадміністрацій і міських рад на базі Новомиколаївського та Якимівського районів.

Також створено 3 робочі групи з числа вчених провідних вузів Запоріжжя, у всіх містах і районах - робочі групи з числа різних фахівців, краєзнавців. У липні-серпні п. р. здійснено діагностування по всіх територіях області.

У своїх виступах запорізькі вчені — керівники робочих груп з діагностування В. Мільчєв, І.Кривко, Г.Шаповалов повідомили про результати діагностування. А саме, визначено понад 300 туристичних об'єктів для нанесення на туристичну мапу Запорізької області (м. Запоріжжя - 36 паспортів на туристичні об'єкти, м. Бердянськ - 47, м . Мелітополь - 10, м . Енергодар - 2, Бердянський район - 24, Василівський - 14, Великобілозірський - 3, Веселівський - 0, Вільнянський - 20, Гуляйпільський - 9, Запорозький - 2, Кам`янсько-Дніпровський - 4, Куйбишевський - 8, Мелітопольский - 6, Михайлівський - 1, Новомиколаївський - 2, Оріхівський - 8, Пологівський - 12, Приазовський - 21, Приморський - 32, Розівський - 4, Токмацький - 5, Чернігівський - 16, Якимівський - 29).

Особливу увагу присутніх викликала презентація мультимедійної бази даних з використанням відео - та фотоматеріалів з підсумками діагностування наявних туристично-курортних та рекреаційних ресурсів, яку представив А.Бойко, доктор історичних наук, професор Запорізького Національного університету.

Підсумком роботи семінару є рішення про створення оптимальної моделі розвитку курортно-туристичної сфери Запорізької області з конкретними інфраструктурними пропозиціями на 2008 рік та формування Реєстру інвестиційних пропозицій, що зменшить загрозу ризиків для підприємців-інвесторів галузі.



Управління інформації та зв'язків з громадськістю

Читайте також

Поставлена крапка у проблемі неоднозначного трактування статусу підконтрольних уряду територій України

На світанку росіяни підступно атакували Запоріжжя ракетами – пошкоджено квартири та авто цивільних мешканців

Запорізькі спортсмени готуються до літньої Олімпіади-2024

Згадати минуле заради майбутнього: в Запоріжжі вшанували пам'ять героїв Другої світової війни

«Ми повинні пам’ятати мету нашого приїзду на кладовища»: представники церкви про поминальні дні

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Одного чоловіка поранено під час ворожого авіаційного удару по Запорізькому району.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 804-го дня війни

В Запорізькій області об’єднають медичні установи – допомога вузьких спеціалістів стане більш якісною та доступною

Перший з 40 нових потужних позашляховиків передали нашим захисникам на Запорізький напрямок

Запорізька область визначила переможців обласного етапу баскетбольного турніру проєкту «Пліч-о-пліч»

Я вважаю, що кожен чоловік може себе знайти в Збройних Силах, – майбутній військовослужбовець