Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Відкритий лист міському голові м. Запоріжжя Карташову Є.Г.

17 грудня 2007 - 11:28


Шановний Євгене Григоровичу!

 

Ситуація, яка склалася з розрахунками Концерну «Міські теплові мережі» за спожитий у 2007 році природний газ, є критичною.

На частку Концерну припадає близько 70 % від загального газоспоживання підприємствами комунальної теплоенергетики області.

Обласна державна адміністрація несе відповідальність перед населенням області за стабільне проходження опалювального періоду та щомісяця звітує про стан справ з цього питання перед Урядом України.

Якщо керівництво інших територій області вживає все можливе та неможливе для забезпечення теплом мешканців районів та міст, то результати дій міського голови м. Запоріжжя виглядають наступним чином:

  • перед початком опалювального періоду цього року всі підприємства комунальної теплоенергетики повністю розрахувалися з боргом за спожитий у 2007 році газ, лише Концерн увійшов в новий опалювальний сезон з боргом більш ніж 16 млн.грн.;
  • станом на 14.12.2007 рівень розрахунків Концерну за спожитий природний газ перед ДК «Газ України» НАК «Нафтогаз України» в опалювальному періоді 2007/2008 року постійно погіршується і становить лише 79 % від вартості товарної відпустки. При цьому борг за спожитий у 2007 році природний газ складає 51,2 млн. грн.;
  • підприємство отримало ліміт природного газу на 2 декаду грудня лише у розмірі 15 400,0 тис. м. куб. при нормальній потребі – до 25 000,0 тис. м. куб.;
  • за інформацією ВАТ «Запоріжгаз», Концерн з початку грудня 2007 року щоденно недотримується виділених обсягів споживання природного газу, а саме: за 11 діб грудня перевитрати виділених обсягів споживання природного газу складають 4 812 тис. м. куб.

Вважаю, що відповідальність за такі дії повністю лягає на керівництво Концерну та керівництво м. Запоріжжя. Звертаюся до Вас, Євгене Григоровичу, з вимогою вжити невідкладні заходи для термінового виправлення ситуації. Від рівня Вашої активності щодо контролю за своєчасністю розрахунків та гарантованим щодекадним отриманням лімітів газу залежить дуже багато, насамперед нормальне життя мешканців міста.

В умовах, коли питання стоїть так гостро, область може зіткнутися із соціальним вибухом через неотримання людьми тепла та гарячої води у своїх оселях. Тому виконавча влада області і я особисто будемо тримати ситуацію з розрахунками за газ під жорстким контролем.

 

Голова облдержадміністрації
Є.А.Червоненко

Читайте також

Іван Федоров – про фортифікації та укриття

Товариство Червоного Хреста України відзначило 106 років із дня заснування

СБУ повідомила про підозру ще 12 колаборантам, які працюють в окупаційному «мвс рф» на Запоріжжі

Іван Федоров зустрівся з представниками Всесвітньої організації охорони здоров’я – обговорили медичні потреби регіону

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 442 рази били по Запорізькій області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 785-го дня війни

«Прозорість та підзвітність»: проаналізовано тендери на понад 230 млн грн

Молодіжний центр “People.UA” відкрився у Запорізькій області

Запорізька область буде забезпечена хлібом: в регіоні триває посівна

«Хто подає, той виграє»: завершується відбірковий етап з волейболу серед дівчат

Професійні психологи навчали молодь Запоріжжя дбати про ментальне здоров’я