Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

У центрі уваги – безпека людей

18 грудня 2007 - 15:53

Під час засідання Ради з питань безпечної життєдіяльності населення розглянуто стан промислової безпеки та охорони праці у будівельній галузі та заходи щодо його поліпшення, хід виконання програми «Безпечне житло» щодо протипожежного стану будівель підвищеної поверховості, а також стан роботи з підвищення безпеки на автошляхах області.

Засідання пройшло під головуванням заступника голови облдержадміністрації Миколи Фролова, за участю начальника головного управління праці та соціального захисту облдержадміністрації Віктора Панкратова, інших учасників Ради.

Як констатували учасники засідання, протягом останніх двох років в Україні постійно зростають обсяги виконання будівельно-монтажних робіт. Якщо у 2005 році будівельними підприємствами виконано робіт на суму 25,5 млрд. грн., у 2006 році ця цифра сягнула 38,0 млрд. грн., то за січень-вересень 2007 року вже виконано робіт на суму майже 35 млрд. грн.. Зі зростанням обсягів будівельних робіт збільшується кількість підприємств та працівників, зайнятих у галузі. Так, станом на 1 грудня 2007 року, у будівельній галузі області працювало майже 15 тисяч осіб на близько 500 підприємствах. Обсяг виконаних робіт на цю дату склав 1,1 млрд. грн.

У будівельній галузі області намітилася позитивна тенденція щодо зменшення рівня травматизму, але водночас залишається проблемою недостатній контроль за реально існуючими будівельними об'єктами та виконанням керівниками будівельних робіт обов'язків з контролю за безпекою праці. Тому рада прийняла рішення продовжити роботу міжвідомчих мобільних груп з перевірки дотримання вимог нормативно-правових актів з промислової безпеки на будівельних майданчиках та виробничих об'єктах області.

Також рада вирішила звернути увагу міських голів Запоріжжя, Бердянська, Мелітополя, Енергодара щодо особистого контролю за станом виконання заходів регіональної програми «Безпечне житло». Адже сьогодні в Запорізькій області експлуатується 102 будинки підвищеної поверховості, 94 з яких – житлові. На жаль, протягом 2007 року стан утримання та технічного обслуговування систем протипожежної автоматики і водопостачання в цих будинках суттєво не поліпшився.

- Кількість дорожніх пригод, яка має місце на території області, а головне - кількість загиблих та травмованих людей не може не викликати стурбованості. Ми повинні розуміти, що в кожному місті, районі у нас повинен існувати комплекс заходів, спрямований на запобігання цим трагічним явищам, - заявив Микола Фролов щодо третього питання порядку денного засідання ради, підкресливши, що робота з поліпшення безпеки на автошляхах області буде продовжена і в наступному році. Учасники засідання вирішили активізувати діяльність Координаційної ради з питань дорожнього руху при обласній державній адміністрації.

 

Управління інформації та зв'язків з громадськістю

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 801-го дня війни

Допомагаємо військовим посилювати захист сучасними засобами радіоелектронної боротьби, – Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 246 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 800-го дня війни

Історико-культурний комплекс «Запорозька Січ» відкриє двері для відвідувачів

Допомога армії, безпека та комфорт наших людей – незмінні пріоритети голови ЗОДА Івана Федорова

Великдень-2024: онлайн-трансляція богослужінь

«Антилопи» з Вільнянська здобули перемогу на обласних фінальних іграх «Пліч-о-пліч»

Понад 50 дітей Запорізької області стали новими учасниками патріотичного руху «Байда»

Запорізька обласна державна адміністрація та CIVIC обʼєднали зусилля для захисту цивільного населення

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області