Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Збитки від вибуху будуть компенсовані

19 грудня 2007 - 15:22

Перший заступник голови облдержадміністрації, голова обласної комісії з техногенної та екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Олександр Бережний на терміново скликаному брифінгу поінформував журналістів про заходи, які здійснюються для ліквідації наслідків вибуху, що вчора частково зруйнував двоповерховий житловий будинок за адресою м. Запоріжжя, вул. Воєнбуд, 62, (у районі селища Леваневського).

Одразу ж після вибуху за дорученням голови облдержадміністрації Євгена Червоненька був створений штаб з ліквідації наслідків надзвичайної події, а на місце пригоди виїхало керівництво облдержадміністрації та відповідних служб.

За словами Олександра Бережного, вибух стався у восьмиквартирному будинку котеджно-барачного типу, де зруйновано чотири квартири. Його причину з'ясовує спеціально створена слідча група. Справжнім дивом є відсутність людських жертв.

- Вдень на цьому будинку працювала бригада будівельників, які ремонтували покрівлю, – розповів Олександр Бережний. - У момент хлопка вони знаходились безпосередньо на даху, тому двох з них вибуховою хвилею скинуло на сніг. На щастя, ніхто не зазнав ушкоджень і травм. Під час вибуху в будинку знаходилися три мешканці – одна дівчинка покинула будинок через вікно, чоловік – через зруйновану стіну, третя людина – через двері.

Двом мешканцям будинку – чоловіку, який перебував у шоковому стані та ще одному, у якого стався серцевий напад – оперативно прибулими медиками була надана термінова медична допомога. Всім, хто потребував, була також надана психологічна допомога.

У постраждалих квартирах прописані 13 мешканців, фактично ж проживають 9 осіб. Всім їм будуть компенсовані збитки, пообіцяв Олександр Бережний.

- За рішенням міської влади, компенсація може бути надана або у вигляді житла (а за майно - у вигляді фінансової компенсації), або загалом у вигляді фінансової компенсації, якою люди розпоряджатимуться на власний розсуд, - зазначив посадовець.

Шибки, що вибило вибуховою хвилею у сусідньому будинку, вже вставлені.

Перший заступник голови ОДА, який очолює обласний штаб з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, відзначив злагоджену роботу всіх служб, зокрема, подякував за оперативність працівникам обласного МНС. Також Олександр Бережний висловив вдячність керівникам підприємств, які відгукнулись на прохання надати у розпорядження рятувальників необхідну техніку - керівнику казенного підприємства «Іскра» Ігорю Пресняку, заступнику генерального директора ВАТ «Мотор Січ» Анатолію Малишу, генеральному директору ВАТ «Запоріжсталь» Віталію Сацькому.

 

Управління інформації та зв'язків з громадськістю

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 810-го дня війни

Робота є, головне – щоб було бажання працювати, – директорка Запорізького обласного центру зайнятості Ірина Дуднік

Іван Федоров про організацію окупантами курортного сезону на ТОТ

Жінки Запорізької області можуть отримати грант на розвиток власної справи

Обрізка та видалення дерев у Запоріжжі: куди звертатися з питаннями

За матеріалами СБУ судитимуть ще 8 колаборантів, які співпрацюють з ворогом на тимчасово окупованій території Запорізької області

Як «купити» страховий стаж?

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 399 разів вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 809-го дня війни

Третій рік під вогнем: Іван Федоров про життя мешканці прифронтових населених пунктів

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області