Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Подвійне свято

19 грудня 2007 - 16:33

По–перше, виповнилося десять років з дня відкриття закладу. По–друге, день Святого Миколая тут відзначали по–святковому: з гостями, подарунками, піснями і танцями.

Привітати хлопчаків та дівчаток зі святом приїхав заступник голови облдержадміністрації Микола Фролов. Від обласної виконавчої влади колектив притулку одержав у подарунок автомобіль «Ланос», а також нову котельню, збудовану за кошти обласного бюджету. Тепер у будинку тепло і затишно. А кожен з 21 вихованця, які нині там перебувають, отримали від голови ОДА Євгена Червоненка іменні подарунки: малеча – іграшки, підлітки хлопчики - справжні чоловічі годинники, а дівчатка – косметичні набори, і, звичайно, солодощі до святкового столу.

Вітаючи юних господарів з днем Святого Миколая, Микола Фролов пообіцяв також, що навесні притулок отримає і сучасний ігровий майданчик.

Мирненський притулок розрахований на 50 вихованців. За десять років тут побувало 2 тисячі 170 дітей.

Подібних закладів в області, які фінансуються з місцевого бюджету, шість. На їх утримання обласна влада щорічно виділяє понад сім мільйонів гривень. На харчування однієї дитини на день передбачено 25 гривень. Також за державні кошти дітей навчають, лікують, оздоровлюють.

У день Святого Миколая без подарунка не залишився жоден вихованець притулків та інтернатів області. У Запоріжжі знайшлися добрі люди, які приготували приємні сюрпризи і тим дітлахам, які з тієї чи іншої причини нині перебувають на лікуванні в медичних закладах області.

І це лише перше зимове свято. Попереду - Новий рік та Різдво, а значить, будуть ще подарунки. Поза увагою влади не повинна залишитись жодна дитина, яка не має родини, і це завдання буде виконано, - переконаний Микола Фролов.

 


Управління інформації та зв'язків з громадськістю

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 809-го дня війни

Третій рік під вогнем: Іван Федоров про життя мешканці прифронтових населених пунктів

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 542 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 808-го дня війни

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 380 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 807-го дня війни

У Запоріжжі та Запорізькому районі посилять заходи безпеки під час поминальних днів

Ворог посилює агресію – ми посилюємо оборону Запоріжжя і допомогу ЗСУ

Зі сльозами на очах та гордістю в душі: Мелітопольщина вшанувала матерів, чиї сини стали янголами України

Формула миру – це про подолання криз у світі, інструменти їх вирішення. Це шанс на справедливість для світу, – Андрій Єрмак