Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Походження боргів перед списанням ретельно перевіряють

19 грудня 2007 - 17:26

Темою засідання став розгляд та узгодження обсягу заборгованості комунальних та державних підприємств перед ВАТ "Запоріжжяобленерго" за спожиту електроенергію. Ця заборгованість виникла внаслідок недостатнього фінансування комунальних підприємств і згідно Закону України “Про заходи, спрямовані на забезпечення сталого функціонування підприємств паливно-енергетичного комплексу» підлягає списанню з відшкодуванням збитків.

За підсумками засідання прийнято рішення не узгоджувати обсяги заборгованості, яка виникла перед ВАТ «Запоріжжяобленерго» відносно підприємств, які розглядалися на засіданні, оскільки суми недофінансування у наданих ними документах не підтверджено фінансовим або іншим органом державної влади. До того ж, підприємства пред ' являють до списання суми заборгованості щодо загального обсягу споживання електроенергії замість суми споживання виключно на виробничі потреби, як це передбачено.

Крім того вирішено доручити цим комунальним та державним підприємствам надати обласній комісії інформаційні довідки щодо розрахунків сум недофінансування, що спричинили виникнення заборгованості за спожиту електроенергію, підтверджені відповідним органом, до компетенції яких входять питання їх фінансування.

 

Управління інформації та зв'язків з громадськістю

Читайте також