Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Презентована Стратегія розвитку області

20 грудня 2007 - 16:14

На засіданні президії обласної ради відбулася презентація Стратегії розвитку Запорізької області до 2015 року за участю голови обласної ради Олександра Нефьодова, його заступників Леоніда Анісімова та Анатолія Світлицького, заступників голови облдержадміністрації Миколи Фролова та Геннадія Фукса, депутатів обласної ради, експертів-розробників програми.

- Півтора року ми працюємо над змістом Стратегії, - поінформувала присутніх начальник головного управління економіки облдержадміністрації Елла Слепян. – За цей час було проведено понад сто заходів, у яких взяли участь близько десяти тисяч жителів нашої області. У своїй роботі ми пройшли 5 етапів: сформували бачення майбутнього області, провели аналіз стратегічних перспектив та визначили пріоритети розвитку області, обрали виконавця розробки документу. Зараз ми знаходимося на п'ятому етапі – розробки плану дій та заходів щодо впровадження стратегічного плану та моніторингу його виконання.

Аналізуючи потенціал регіону, серед його переваг експерти відзначили сприятливі кліматичні умови, значний науково-дослідний потенціал, потужні енергогенеруючі потужності. До слабких сторін відносяться велике техногенне навантаження, значний знос основних виробничих фондів, проблеми з газифікацією та водопостачанням населених пунктів.

- Після затвердження Стратегії депутатами обласної ради ми покладемо її на стіл Кабінету міністрів України. Оскільки саме фінансове наповнення визначатиме втілення цього документу в життя, - зазначив Леонід Анісімов. Пріоритети розвитку краю, визначені розробниками Стратегії, повинні стати дороговказом у роботі представників влади, зазначили учасники засідання.

З повним текстом Стратегії можна ознайомитись тут.

 

Управління інформації та зв'язків з громадськістю

Читайте також