Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запоріжжя вперше приймає Чемпіонат України з вертолітного спорту

19 серпня 2017 - 13:43

Вперше у Запоріжжі сьогодні, 19 серпня, на аеродромі «Мокра» стартував відкритий Чемпіонат України з вертолітного спорту. Чемпіонат приурочено до 70-ої річниці від дня першого вильоту літака Ан-2 та 110-річчя підприємства АТ «Мотор Січ».

В урочистому відкритті взяли участь заступник голови облдержадміністрації Едуард Гугнін, голова облради Григорій Самардак, міський голова Володимир Буряк та президент АТ «Мотор Січ», народний депутат України В'ячеслав Богуслаєв.

Два попередніх чемпіонати були відбувались на аеродромі «Коротич» (м. Харків). У нашому обласному центрі подібний чемпіонат проводиться вперше та цього року в ньому беруть участь три команди з Запоріжжя, Харкову та Вінниці.

Програма цьогорічного чемпіонату передбачає видовищні змагання вертольотів Мі-2, а також виставку та демонстраційні польоти авіаційної техніки. Також під час заходу було презентовано перший український гелікоптер під назвою «Надія».

За словами президента АТ «Мотор Січ» В'ячеслава Богуслаєва, щоб створити перший український гвинтокрил, знадобилося 10 років.

- Сьогодні ви стоїте перед першим українським вертольотом, ми дали йому назву «Надія». Це наша надія на розвиток країни, на розвиток високих технологій. І наша надія, що цей вертоліт буде мати багато модифікацій: і для патрулювання доріг, і для моніторингу трубопроводів і газопроводів, і для оборонних цілей, і для сільського господарства, і для пасажирів. В Україні сьогодні покладено старт нової індустрії, - відзначив В’ячеслав Богуслаєв.

Чемпіонат триватиме два дні. 20 серпня відбудеться нагородження переможців і призерів Чемпіонату.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Запорізькі фермери отримали насіння від міжнародних партнерів

Іван Федоров про дезінформацію та фейки

«Чудово, що в нас є укриття – ми можемо відвідувати не тільки уроки, а й секції», – діти Кушугумської громади похизувалися міністру освіти України

Розвиток освіти в умовах воєнного стану – тема педагогічного форуму в Запоріжжі

ЄМК ДП «Запорізький експертно-технічний центр Держпраці» – на приватизаційному аукціоні

«Хтось мав це робити»: у Запоріжжі вшанували пам’ять жертв Чорнобильської катастрофи

«Ми відчуваємо, що не самотні, адже нас підтримують та допомагають»: діти-сироти отримали ноутбуки від благодійників

Спортивне орієнтування: «Їжаки» з Запоріжжя шукають шлях до перемоги

Компенсації за працевлаштування ВПО: оновлено послугу на порталі Дія

Контррозвідка СБУ встановила особу резидента російського гру, який планував терористичний акт в багатолюдному місці Запоріжжя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 326 разів ударили по Запорізькій області