Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Регіональний веб-портал адміністративних послуг Запорізької області отримав обладнання від Федерального Уряду Німеччини

6 вересня 2017 - 16:27

У рамках реалізації Програми зміцнення спроможності територіальних громад для прийняття внутрішньо переміщених осіб між Запорізькою облдержадміністрацією та компанією GIZ відбулося підписання угоди про співпрацю. Документ підписали голова ОДА Костянтин Бриль та радник проекту «Ініціативи інфраструктурної програми для України» Андрій Гарбуза.

Керівник облдержадміністрації висловив щиру вдячність за підтримку німецькій федеральній компанії.

- З компанією GIZ Запорізька область активно співпрацює вже впродовж кількох років. Першим таким кроком стала допомога у виготовленні та побудові модульного містечка на суму майже 1,5 мільйона євро. Також наша співпраця стосується реалізації проектів з енергоефективності, дистанційного навчання, розвитку соціальної інфраструктури та проекту з психосоціальної підтримки, - зазначив голова облдержадміністрації Костянтин Бриль.

Відповідно до  угоди про співпрацю німецька сторона передала сервери та ліцензійне програмне забезпечення, що допоможе облдержадміністрації створити регіональний веб-портал адмінпослуг області та запровадити надання адміністративних та інших публічних послуг в електронній формі. Загальна вартість обладнання становить більше 584 тисяч гривень.

Майбутній портал дозволить мінімізувати корупційні ризики, зменшити часові та транспортні витрати населення на отримання адміністративних послуг і стане джерелом актуальної інформації для громадян. Цей ресурс допоможе знаходити необхідні документи та процедури, записатися на прийом до Центру надання адміністративних послуг (ЦНАПу) за допомогою електронної черги, самостійно формувати необхідні документи з використанням електронного цифрового підпису, зберігати електронні копії особистих документів, виданих адміністративних актів і документів дозвільного характеру, отримати необхідні консультації та інформацію про стан розгляду адміністративних запитів.

- Ми допомагаємо управлінням соціального захисту населення та центрам надання адміністративних послуг різного рівня організувати й налагодити їх роботу та облаштувати необхідним матеріально-технічним забезпеченням. І сьогодні ми передаємо ці сервери та ліцензійне програмне забезпечення, що дозволить спростити доступ до отримання адмінпослуг, підвищити якість їх надання, мінімізувати корупційні ризики та зменшити часові та транспортні витрати населення для отримання таких послуг, - зазначив радник проекту «Ініціативи інфраструктурної програми для України» Андрій Гарбуза.

Зі свого боку Костянтин Бриль підкреслив, що оновлений регіональний веб-портал адміністративних послуг Запорізької області дозволить не лише виконати законодавчі вимоги щодо належного функціонування центрів надання адмінпослуг, а й забезпечить організацію електронного документообігу між центрами та суб’єктами надання адміністративних послуг.

- На сьогодні в області діють 34 центри надання адміністративних послуг: 20 – при всіх райдержадміністраціях; у чотирьох  містах обласного значення; п’ять  – у об’єднаних територіальних громадах та ще п’ять - в обласному центрі. Вважаю, що після їх об’єднання у веб-портал  жителі регіону відчують значне покращення  якості та швидкості отримання відповідних послуг. Найважливіше, що ми отримуємо – позитив для запорізьких громадян. Оскільки регіональний веб-портал дозволить підвищити якість надання адмінпослуг. Жителі області витрачатимуть значно менше часу та зусиль, - зазначив голова облдержадміністрації Костянтин Бриль.

Перевагами нового технічного забезпечення та порталу адміністративних послуг зможуть скористатися всі жителі Запорізької області, у тому числі вимушено переміщені особи, які проживають на території області.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

8 років на сторожі безпеки: Патрульна поліція Запорізької області відзначає річницю

Ситуація складна, але контрольована: про енергозабезпечення Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Іван Федоров про ліквідацію наслідків негоди

Маленькі переселенці з Бердянщини провели незабутній відпочинок на Західній Україні

Запоріжжя долучається до загальнонаціонального проєкту з підтримки сімейного патронату

СБУ викрила прихильника рашизму, який агітував за відновлення урср

Впродовж доби окупанти 310 разів били по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 782-го дня війни

Ветерани та члени їх сімей можуть отримати 400 тисяч гривень на відкриття бізнесу

Як не втратити зв’язок та інтернет під час відключень електроенергії

За матеріалами СБУ заочну підозру отримала колаборантка, яка «здавала» загарбникам українців-противників окупації на Запоріжжі