Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Маємо напружений початок року

17 січня 2008 - 15:00

Засідання штабу пройшло у селекторному режимі. Тому крім членів штабу у засіданні взяли участь голови райдержадміністрацій, міські голови міст обласного значення, керівники установ та організацій. Мова йшла не лише про хід опалювального сезону, а й про ситуацію, яка склалася зі споживанням природного газу ЗДП «Кремній полімер», зокрема, щодо відсутності договору на постачання підприємству цього виду палива. Розглянуто також питання передачі газопроводів місцевими органами влади до державної власності та на баланс ВАТ «Запоріжгаз» та «Мелітопольгаз», а також стан погашення заборгованості державних підприємств перед Пенсійним Фондом України і стан забезпечення перевезень на території області людей з обмеженими фізичними можливостями.

Відкриваючи засідання, в.о. глави регіону Валерій Черкаска зазначив, що органи виконавчої влади та місцевого самоврядування повинні регулярно проводити роз'яснювальну роботу серед населення, що за спожиті енергоносії треба платити вчасно, бо інакше тепломережі його просто не матимуть. На сьогодні розрахунки за спожиті енергоносії в минулому році склали лише 97%, а у Токмаку, Бердянську, Василівському районі ще менше. За першу половину січня оплата склала лише 36% від спожитого обсягу.

Газопроводи, які не передані місцевими органами влади, а це понад 1000 км., Валерій Черкаска назвав потенційно небезпечними. Якщо «грім вдарить», хто буде відповідати?! Тому дано доручення негайно завершити процедуру їх передачі.

Незважаючи на неодноразові попередження про заборону споживання природного газу підприємствами без укладання відповідних договорів з газопостачальною компанією, вимогу вчасних розрахунків за природний газ, ЗДП "Кремнійполімер" продовжує відбір газу, тим самим ставлячи під загрозу безперебійне та безпечне споживання природного газу іншими споживачами.

Керівництву підприємства доручено негайно виправити становище не лише в цьому питанні, але й щодо ліквідації заборгованості перед ПФ.

Загалом борг державних підприємств області перед ПФ складає на сьогодні майже 35 млн. грн.

В області, як зазначалось на засіданні штабу, ведеться робота на територіях автовокзалів та автостанцій щодо вирішення питання безперешкодного проїзду інвалідів, але досить повільно. «Якщо десь про це забудуть і ми отримаємо сигнал, реагувати будемо відповідно - аж до звільнення керівників», - попередив Олександр Бережний.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 805-го дня війни

«Рускій воєнний флот – до дна!»: в Запоріжжі погасили нову марку Укрпошти

Поставлена крапка у проблемі неоднозначного трактування статусу підконтрольних уряду територій України

На світанку росіяни підступно атакували Запоріжжя ракетами – пошкоджено квартири та авто цивільних мешканців

Запорізькі спортсмени готуються до літньої Олімпіади-2024

Згадати минуле заради майбутнього: в Запоріжжі вшанували пам'ять героїв Другої світової війни

«Ми повинні пам’ятати мету нашого приїзду на кладовища»: представники церкви про поминальні дні

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Одного чоловіка поранено під час ворожого авіаційного удару по Запорізькому району.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 804-го дня війни

В Запорізькій області об’єднають медичні установи – допомога вузьких спеціалістів стане більш якісною та доступною

Перший з 40 нових потужних позашляховиків передали нашим захисникам на Запорізький напрямок