Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Валерій Черкаска: "Влада має і буде працювати для людей"

22 січня 2008 - 15:26

Головним пріоритетом у діяльності облдержадміністрації буде виконання завдань, поставлених Президентом та Урядом України. Про це на своїй першій у новому році прес-конференції заявив виконуючий обов'язки голови облдержадміністрації Валерій Черкаска.

Домінантою діяльності облдержадміністрації буде соціальна складова, ідеологія якої гранично зрозуміла – влада має працювати для людей. Це конкретно і доступно виражено у програмі Президента України «Десять кроків назустріч людям», а також у програмі уряду «Український прорив», підкреслив посадовець. Насамперед зусилля будуть спрямовані для надання допомоги дітям, інвалідам, малозабезпеченим.

- Нагадаю, що Президент оголосив 2008 рік роком усиновлення. В Запорізькій області – п'ять з половиною тисяч дітей-сиріт. Вони вимагають нашої невпинної уваги і турботи, - підкреслив Валерій Черкаска. Він визнав, що у влади є невиконані зобов'язання перед понад 5 тисячами багатодітних сімей регіону, в яких виховується 16510 дітей. Впродовж першого півріччя поточного року необхідно вирішити їх проблеми з житлом, землею, транспортом, забезпеченням побутових умов. Такі завдання вже поставив підлеглим керівник обласної виконавчої влади. А п'ять сімей, де виховуються 10 і більше дітей, отримають значну державну допомогу вже до 1 квітня.

Серед першочергових проблем регіону, на вирішення яких необхідно спрямувати бюджетні кошти, Валерій Черкаска визначив наступні:

  • продовження будівництва мостових переходів через Дніпро;
  • газифікація сільських районів;
  • остаточна ліквідація наслідків стихії в Бердянську;
  • розширення і реконструкція очисних споруд в Запоріжжі, Бердянську і Приморську;
  • комплекс питань давньої «больової точки» - Степногірська;
  • завершення будівництва історико-етнографічного комплексу «Запорозька Січ» на острові Хортиця;
  • реконструкція аварійно-небезпечної ділянки сімферопольської автомагістралі.

Для ефективного вирішення цих масштабних проблем налагоджується тісна співпраця між різними гілками влади. Насамперед це стосується коштів на будівництво мостів. Місцева влада дуже розраховує на лобі запорізьких народних депутатів – на те, що при перегляді Держбюджету у березні вони зможуть додатково "вибити" 250 млн. грн. Також Валерій Черкаска наголосив на необхідності протягом першого кварталу ліквідувати заборгованість по компенсації податку на додану вартість. Цим займатиметься спеціально створена робоча група. Зараз така заборгованість складає близько 8,5 млрд. гривень.

Залучаючи державні кошти, влада не менш наполегливо має працювати над пошуком місцевих джерел наповнення бюджетів усіх рівнів. Найбільш перспективними Валерій Черкаска вважає збільшення надходжень від прибуткового податку та від операцій з землею. При цьому він зазначив, що земельні аукціони мають проходити прозоро, обов'язково за участю засобів масової інформації.

Валерій Черкаска запевнив журналістів, що його прес-конференції будуть регулярними, а головним принципом спілкування посадовців облдержадміністрації зі ЗМІ буде повна відвертість та вичерпне інформування представників «четвертої влади».

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Маленькі переселенці з Бердянщини провели незабутній відпочинок на Західній Україні

Запоріжжя долучається до загальнонаціонального проєкту з підтримки сімейного патронату

СБУ викрила прихильника рашизму, який агітував за відновлення урср

Впродовж доби окупанти 310 разів били по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 782-го дня війни

Ветерани та члени їх сімей можуть отримати 400 тисяч гривень на відкриття бізнесу

Як не втратити зв’язок та інтернет під час відключень електроенергії

За матеріалами СБУ заочну підозру отримала колаборантка, яка «здавала» загарбникам українців-противників окупації на Запоріжжі

Офісні приміщення у Запоріжжі на приватизаційному аукціоні. Електронні торги – 25 квітня 2024 року

Платформа допомоги врятованим – урядовий сервіс для підтримки постраждалих внаслідок війни

«Я мрію повернутися в рідний, вільний український Бердянськ!» – історія 19-річного юнака

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області