Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

До Дня Захисника України в Запоріжжі відкрився фестиваль військового патріотичного кіно

13 жовтня 2017 - 15:15

Голова облдержадміністрації Костянтин Бриль взяв участь у відкритті фестивалю військового патріотичного кіно «Позивний зеніт», що відбулося в КЗ ім. Довженка. До заходу також приєдналися керівництво області, представники громадських організацій ветеранів АТО, військовослужбовці в/ч 3033, 3029, АБ 55, «Сармат», представники обласного військкомату, волонтери, учнівська та студентська молодь.

Відкриваючи фестиваль, Костянтин Бриль привітав запоріжців із прийдешнім святом -  Днем захисника України, що був проголошений Президентом України Петром Порошенком на острові Хортиця.

- Напередодні нашого державного свята - Дня захисника України жителі Запорізької області отримують дуже символічний подарунок: п’ять  фільмів «Позивний Зеніт». І дуже вражає, коли бачиш, що такі тендітні жінки як Анна Мартиненко та Тетяна Кулаковська  переймаються дуже не простими речами: знімають кіно про те, що болить. Хочу відзначити, що хлопці, які стали героями фільмів,  розуміють справжню ціну життя. Адже після АТО у них загострене почуття справедливості. Вважаю, що саме ці люди в майбутньому мають посідати високі державні посади. Адже вони - еліта нації, яка не брехатиме ні собі, ні людям. Дякую захисникам України за їхні подвиги, а дівчатам - за їх наполегливість. Зі святом усіх захисників! І перемоги Україні, - підкреслив голова облдержадміністрації Костянтин Бриль.

Учасників фестивалю військового патріотичного кіно «Позивний Зеніт» також привітали представник Благодійного фонду Фелікса Кусаєва «Фенікс» Сергій Панченко та депутат Запорізької міськради, ветеран АТО В’ячеслав Зайцев, депутат міськради, ветеран АТО Олег Коломоєць.

Як повідомили режисери  Анна Мартиненко та Тетяна Кулаковська, Запорізький край - перша в Україні область, яка під патронатом голови облдержадміністрації демонструє п’ять  фільмів «Позивний Зеніт» у програмі фестивалю військового патріотичного кіно в твоєму місті в усіх кінотеатрах, кінотеатральних та кіноконцертних залах упродовж місяця  - з 13 жовтня по 15 листопада. Завдяки благодійному  фонду Фелікса Кусаєва «Фенікс» і ТОВ «Метпромсервіс» усі жителі Запоріжжя та області можуть подивитися фільми «Позивний Зеніт» безкоштовно.  

Цикл п’яти національних фільмів «Позивний Зеніт» – це обличчя передової, обличчя новітньої історії України. У публіцистично-документальному циклі стрічок кожен глядач впізнає свого друга, брата, батька, сина, колегу, чоловіка у маршрутці. Детальна правда про те, як живуть і воюють бійці, покаже громадянам України, що треба поважати і цінувати військових, які охороняють мирне життя. Учасники АТО, на якій би позиції вони не воювали, почують до болю знайомі їм думки та переживання.

Загалом цикл стрічок «Позивний Зеніт» представляє більше 70 історій з військовослужбовцями семи ротацій добровольчого Зведеного Загону ПС ЗСУ.

Після перегляду фільму «Позивний Зеніт. Фільм 1» у КЗ ім. Довженка відбулася прес-конференція за участю авторів  фільмів «Позивний Зеніт», захисників України, керівництва області. 

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Робота для людей з інвалідністю: держава компенсує витрати на створення інклюзивних робочих місць

Уряд України надає грантову підтримку для розвитку агросектору

Запальний черліденг: запорізькі дівчата відточують свою майстерність

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 514 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 789-го дня війни

«До нас приїжджають діти з сусідньої області, адже в нас є укриття, а значить – можливість навчатися офлайн», – директорка однієї зі шкіл Запорізького району

Понад 10500 ноутбуків отримали школярі Запорізької області від ЮНІСЕФ

Понад 200 коптерів та іншої техніки передали військовим на Запорізькому напрямку

«У Збройних силах України повинна бути гендерна рівність», – 29-річна Катерина вирішила приєднатися до захисників

Безпека мешканців, підтримка бізнесу, підвищення якості освіти – Іван Федоров про головні виклики регіону

За матеріалами СБУ засуджено чергових колаборантів, які працюють на окупантів