Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Влада контролює ситуацію на ринку продуктів харчування

15 лютого 2008 - 09:24

Цінову ситуацію на ринку продуктів харчування, їх якості та використання місцевими органами виконавчої влади наданих повноважень щодо цінової стабілізації проаналізували керівники областей на всеукраїнській селекторній нараді, яку провів заступник міністра економіки України Анатолій Максюта.

У нараді взяли участь заступник голови ОДА Геннадій Фукс, начальник головного управління економіки облдержадміністрації Елла Слєпян, начальник державної інспекції з контролю за цінами в Запорізькій області Світлана Тябіна, голова обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України Олександр Білий, начальник управління у справах захисту прав споживачів Василь Гнєвишев, генеральний директор ДП "Запорізький регіональний державний центр стандартизації, метрології та сертифікації" Володимир Березовський.

Згідно звіту ОДА про стан справ на 10 лютого, Запорізька область серед інших регіонів України за рівнем середніх роздрібних цін на основні продовольчі товари на підприємствах торгівлі посідає відповідно: на борошно вищого сорту – 11-13 місця (2,63 грн/кг), хліб з борошна вищого сорту – 12-13 місця ( 3,21 грн/кг), хліб з борошна І сорту – 14-15 місця ( 2,61 грн/кг), хліб житньо-пшеничний – 15 місце (2,44 грн/кг), цукор – 17-18 місця (3,49 грн/кг), сметана – 5 місце (12,1 грн/кг), масло вершкове – 13-14 місця (21,3 грн/кг), макаронні вироби – 14-15 місця (3,51 грн/кг), рис – 24 місце (3,51 грн/кг), крупа гречана – 25 місце (4,90 грн/кг), крупа манна – 22 місце (2,95 грн/кг), ковбаси варені – 23 місце (13,61 грн/кг), молоко – 4 місце (4,1 грн/л),олія – 24 місце (9,7 грн/л). Визнано, що в цілому по країні регіон утримує стабільну ситуацію.

- Виконавча влада в області постійно проводить роботу щодо забезпечення стабільної цінової ситуації на продовольчому ринку області, - прокоментував результати заходу заступник голови ОДА Геннадій Фукс. - Для підтримки продовольчої безпеки регіону, стабілізації ринку основних продовольчих товарів, запобігання ажіотажного попиту на харчові продукти першої необхідності розпорядженням голови облдержадміністрації створена робоча група, основними завданнями якої є забезпечення споживчого ринку області основними продовольчими товарами, зерном та контролю за цінами на них. Група працює ефективно, про що свідчать результати моніторингу.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також