Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Державна культурна політика в регіоні

21 лютого 2008 - 12:20

Працівники галузі культури і туризму підбили підсумки діяльності у 2007 році і говорили про плани на рік нинішній. З доповіддю виступила начальник управління Лариса Сізінцова.

Структура галузі області складається з 1101 установи та навчальних закладів, більше половини яких працюють у сільській місцевості.

Минулого року було продовжено виплату 29 обласних премій працівникам культури та 9 стипендій членам обласних відділень Національних творчих спілок України на загальну суму 33 тис. грн. За пропозиціями управління виділено 800 тис. грн. на придбання музичних інструментів академічному симфонічному оркестру обласної філармонії, а також 450 тис. грн. на забезпечення постановки нового творчого проекту в академічному обласному українському музично-драматичному театрі ім. Магара. На реалізацію обласної програми поповнення бібліотечних фондів використано 1019 тис. грн. для придбання літератури та періодичних видань. На проведення капітальних ремонтів обласних установ спрямовано понад 4 млн. грн.

Головне, за словами Лариси Сізінцової, те, що вдалося за звітний період зберегти мережу закладів культури та чисельність працюючих.

На реалізацію програми збереження та використання об'єктів культурної спадщини у 2007 році з обласного бюджету виділено 100 тис. грн. Проведено інвентаризацію 354 пам'яток археології .

За сприяння обласної державної адміністрації прийнято постанову Кабінету Міністрів України, якою “Кам'яна Могила” минулого року оголошена Державним історико-археологічним заповідником.

Затверджена Концепція розвитку туризму і курортів в Запорізькій області. На виконання зазначеної програми у 2007 році вперше з обласного бюджету виділено кошти у сумі 160 тис. грн. для проведення діагностування наявної туристичної інфраструктури та виготовлення єдиного виставкового стенду Запорізької області.

Спільно з науковцями і громадськістю в рамках проекту Канада-Україна „Регіональне врядування та розвиток” ведеться робота зі створення туристичної мапи області.

Продовжено взаємодію з громадськими організаціями національних меншин регіону, число яких на сьогодні в області сягає 60.

Заступник голови облдержадміністрації Микола Фролов наголосив, що зроблено немало і тепер головне - не втратити позицій щодо забезпечення реалізації державної політики у сфері культури, охорони культурної спадщини, туризму і курортів, як ключового чинника поступального суспільного розвитку, формування високодуховного простору, доступу мешканців області до усього спектру культурних послуг на основі збереження унікального історико-культурного надбання, своєрідних етнічних та культурно-мистецьких здобутків краю.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Привітання голови Запорізької обласної державної адміністрації Івана Федорова з Великоднем

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 345 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 801-го дня війни

Допомагаємо військовим посилювати захист сучасними засобами радіоелектронної боротьби, – Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 246 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 800-го дня війни

Історико-культурний комплекс «Запорозька Січ» відкриє двері для відвідувачів

Допомога армії, безпека та комфорт наших людей – незмінні пріоритети голови ЗОДА Івана Федорова

Великдень-2024: онлайн-трансляція богослужінь

«Антилопи» з Вільнянська здобули перемогу на обласних фінальних іграх «Пліч-о-пліч»