Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

У Запорізькій області захворюваність на грип не перевищує епідпорогу

5 грудня 2017 - 08:45

У Запорізькій області захворюваність на грип не перевищує епідпорогу

У Запорізькій області на 48 тижні зареєстровано 9398 випадків гострих респіраторних інфекцій. Показник захворюваності склав 530 на 100 тисяч населення, що нижче порогового рівня на 19% (поріг становить 657,3).

За даними Запорізького обласного лабораторного центру, як і раніше, левову частку серед  захворілих становлять діти до 17 років - 73%. Максимальний показник захворюваності зареєстровано  серед дітей вікової групи 0-4 роки – 2800,3 на 100 тисяч. За 48-й тиждень  госпіталізовано  218 осіб, у тому числі 153 (70%)  дітей.

За станом на 01.12.2017 проти грипу щеплено 16518 людей, із них медпрацівників – 4150.

Крім цього, в Запорізькій області зареєстровано черговий  циклічний підйом захворюваності на кір. Різке зростання  захворюваності спостерігається з кінця вересня. У жовтні офіційно було зареєстровано 23 випадки, за станом на 04.12.2017 число захворілих на кір становить 153, з них  77 випадків – у м. Запоріжжя, 75 – у Запорізькому районі,  в тому числі 40 випадків  -у школі «Інтелект» смт. Кушугум,  один  випадок - у Вільнянському районі.

За словами фахівців, ріст захворюваності на кір відмічається в цілому по Україні. Найбільш високі показники захворюваності зареєстровано  в Одеській та Івано-Франківській областях, де кір зафіксовано ще в червні-липні. За 10 місяців поточного року в Одеській, Івано-Франківській, Закарпатській областях офіційно зареєстровано 730, 877 та 265 випадків  відповідно.

Також минулого тижня з підозрою на захворювання  гострими кишковими інфекціями звернулися 147 осіб. Показник захворюваності склав 8,3 на 100 тисяч населення, що на 23,8% нижче максимального багаторічного показника та на рівні середнього багаторічного показника.

Відповідно до даних епідеміологічних обстежень вогнищ ГКІ  частка харчового шляху передачі складає 98,4 %.

Серед причин захворювань ГКІ найбільша питома вага припадає на м'ясну – 32 %, молочну – 25,6 %, рибну продукцію – 8,8%; овочі та фрукти – 5,6 %.

У 64 % випадків захворювання на ГКІ пов'язані з вживанням продуктів та страв, які готувалися та зберігалися в домашніх умовах.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Тиждень спортивних тріумфів: запоріжці виборюють медалі на чемпіонатах України та Європи

Нашестя сарани: ситуація під контролем

В Запорізькому вищому професійному училищі створюють безбар’єрне укриття для студентів та жителів

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 26.07.2025

Упродовж доби окупанти завдали 414 ударів по 19 населених пунктах Запорізької області/

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 1248-го дня війни

«Діалог влади та бізнесу»: відновлення статистичної звітності – стратегічно важливий крок для України

Герої не вмирають: у Запоріжжі відкрили меморіальну дошку на честь загиблого воїна Івана Сіріци

Місце, де можна видихнути: в Запоріжжі працює єдиний інклюзивний шелтер для ВПО

ОГОЛОШЕННЯ ПРО ПРОВЕДЕННЯ КОНКУРСНОГО ВІДБОРУ З НАДАННЯ ГРАНТОВОЇ ПІДТРИМКИ ОКРЕМИМ КАТЕГОРІЯМ НАСЕЛЕННЯ ДЛЯ ВІДКРИТТЯ І РОЗВИТКУ ВЛАСНОЇ СПРАВИ

Сила спорту і командної гри: заслужений тренер України Микола Крохмаль запрошує ветеранів на заняття з гандболу

ВПО можуть отримати субсидію на оренду житла