Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Допомагаємо вчорашнім офіцерам

27 лютого 2008 - 11:44

На виконання заходів «Державної програми соціальної і професійної адаптації військовослужбовців, що підлягають звільненню, та осіб, звільнених з військової служби, на період до 2011 року» та з метою координації дій всіх учасників Державної програми у 2007 році в облдержадміністрації створена обласна наглядова рада.

Запорізький обласний центр зайнятості є одним з дієвих учасників виконання цієї Програми щодо надання соціальних послуг, пов'язаних з навчанням, сприянням у працевлаштуванні, надання консультаційних, інформаційних та профорієнтаційних послуг колишнім військовослужбовцям.

За підсумками 2007 року в обласній службі зайнятості було зареєстровано 22 військовослужбовця, а всього на обліку в базових центрах зайнятості області перебувало 75 військовослужбовців, звільнених у зв'язку із скороченням чисельності або штату без права на пенсію. Працевлаштовано 24 громадянина даної категорії, 9 військовослужбовців пройшли навчання, перенавчання та підвищення кваліфікації.

Обласною службою зайнятості створено також умови для розвитку самозайнятості та підтримки підприємницької ініціативи колишніх військовослужбовців та членів їх родин. Ця послуга передбачає перенавчання за професіями, які дають змогу започаткувати власну справу у сфері малого і середнього бізнесу, та надання одноразової допомоги по безробіттю для організації підприємницької діяльності. У 2007 році одноразову виплату отримали 3 колишніх військовослужбовці.

Що потрібно знати, щоб зареєструватися у державній службі зайнятості?

Звільнених військовослужбовців можна умовно поділити на наступні категорії:

  • військовослужбовці, звільнені з військової служби у зв'язку із скороченням чисельності або штату, без права на пенсію;
  • військовослужбовці, звільнені з військової служби за власним бажанням (або з інших причин), без права на пенсію;
  • військовослужбовці, звільнені з військової служби у запас, з правом на пенсію.

Військовослужбовцям перших двох категорій для реєстрації у центрі зайнятості за місцем проживання (реєстрації) необхідно подати наступні документи: паспорт, трудову книжку, військовий квіток, документ про освіту, ідентифікаційний код.

Відповідно до Порядку реєстрації, перереєстрації та ведення обліку громадян, які шукають роботу, і безробітних, військовослужбовцям, звільненим з військової служби у зв'язку із скороченням чисельності або штату без права на пенсію, виплата допомоги по безробіттю здійснюється як застрахованим особам, у разі їх реєстрації у службі зайнятості як таких, що шукають роботу, протягом місяця з дня взяття їх на облік у військовому комісаріаті.

Військовослужбовці, звільнені з військової служби у запас, з правом на пенсію, належать до категорії зайнятого населення, бо мають соціальний захист - пенсійне забезпечення. У разі потреби вони можуть звернутися до центрів зайнятості та отримати інформаційні та консультаційні послуги.

Більш детальну інформацію можна отримати у спеціалістів районних центрів зайнятості або за телефонами: (0612) 34-00-16, 224-66-92, 233-05-49.

 

Відділ організації сприяння працевлаштуванню обласного центру зайнятості

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 803-го дня війни

Звернення керуючого Запорізькою єпархією Православної церкви України єпископа Фотія напередодні поминальних днів

«Повернення ветерана на робоче місце»: роботодавцям розповіли про працевлаштування та перенавчання

Обласна влада продовжує підтримувати наших військових

Працівники облдержадміністрації долучилися до Всеукраїнської акції «За чисте довкілля»

Іван Федоров про першу мобілізацію рф на окупованій частині Запорізької області

СБУ встановила особи та повідомила про підозру ще 5 колаборантам з окупаційного «мвс рф» на Запоріжжі

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 402 рази вдарили по Запорізькій області.

Привітання голови Запорізької обласної державної адміністрації Івана Федорова з Великоднем

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 345 разів ударили по Запорізькій області