Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Влада регіону вручила швидкі та комунальну техніку для районів області

11 січня 2018 - 13:49

На площі перед адмінбудівлею ОДА голова облдержадміністрації Костянтин Бриль та голова облради Григорій Самардак урочисто передали комунальну техніку та машини швидкої допомоги представникам органів місцевого самоврядування області.

- У 2016 році для Запорізького ТМО «Обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» ЗОР було придбано дев’ять автомобілів. У 2017 році за ініціативою Запорізької облдержадміністрації на поетапне оновлення парку автомобілів швидкої медичної допомоги з обласного бюджету виділено 56,5 мільйона гривень. За ці кошти придбано та поставлено 21 автомобіль: 19 повнопривідних типу В для сільської місцевості та два автомобілі швидкої медичної допомоги типу С (реанімобіля). Минулого року також було придбано дитячу реанімаційну бригаду. Перша частина у кількості  п’яти  машин  була поставлена  в середині грудня. Сьогодні передаються ще 16 машин типу В для сільської місцевості. Вони мають спеціальну комплектацію: підвищену прохідність та підвищений кліренс. Адже при поганих погодних умовах ці машини мають дістатися до кожної хати в селі, навіть найвіддаленішої. І саме колісна база 4/4 допоможе виконати нашим лікарям свої непрості завдання за будь-яких погодних умов, - зазначив голова облдержадміністрації Костянтин Бриль.

Як повідомив директор КУ «Територіальне медичне об’єднання «Обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» ЗОР Костянтин Малашенко, на території області функціонують 25 підстанцій швидкої медичної допомоги та 36 пунктів постійного базування бригад швидкої медичної допомоги. Екстрену медичну допомогу населенню області надають 154 бригади швидкої медичної допомоги.

За словами Костянтина Бриля, в цьому році на розгляд облради буде винесено проект щодо придбання ще 15-20 швидких. Адже в області створено 42 об’єднані територіальні громади. І кожна з них повинна мати сучасну швидку. Адже від цього залежить життя запоріжців.

- Не менш важливе питання, що вирішується разом з депутатами облради, – розвиток санавіації. Маємо перші позитивні приклади роботи. І будемо розвивати цей напрямок. Завдяки порозумінню з обласною радою найближчим часом ми запропонуємо новий план щодо придбання комунальної техніки та швидких. Аби за три роки - з 2016 по 2018 - прийти до максимальної забезпеченості наших територій, - повідомив  Костянтин Бриль.

Крім цього, за ініціативою Запорізької облдержадміністрації коштом обласного бюджету придбано 25 одиниць комунальної техніки (14 сміттєвозів з об’ємом бункера від 9 до 22 метрів кубічних метрів, 10 вакуумних машин об’ємом 4,5 кубічних метра, один самоскид) на суму 48 млн. 996 тис. грн.

Перша партія - 21 машина - була передана 14 грудня. Сьогодні було вручено ще чотири сміттєвози: Берестівській сільській раді Бердянського району, Мелітопольській районній раді, Гірсівській сільській раді Приазовського району та Приморській міській раді.

- Наприкінці минулого року запоріжці  хвилювалися через те, що не вся обіцяна техніка була поставлена. Проте, незважаючи на всі залякування наших політичних опонентів, влада виконує свої обіцянки. Спільно з обласною радою ми придбали заплановану кількість техніки, як комунальної, так і медичної. Ми єдині в Україні, хто придбав швидкі саме для сільської місцевості – з високою прохідністю. Вважаю, що той темп, який влада взяла,  ми не маємо збавляти і в 2018 році. Тож плануємо і надалі придбання нових швидких та комунальної техніки, адже наші об’єднані громади дуже цього потребують. Нині ми збираємо нові заявки. Впевнений, депутати облради підтримають цю ідею, - заявив голова облдержадміністрації Костянтин Бриль.

 

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 785-го дня війни

«Прозорість та підзвітність»: проаналізовано тендери на понад 230 млн грн

Молодіжний центр “People.UA” відкрився у Запорізькій області

Запорізька область буде забезпечена хлібом: в регіоні триває посівна

«Хто подає, той виграє»: завершується відбірковий етап з волейболу серед дівчат

Професійні психологи навчали молодь Запоріжжя дбати про ментальне здоров’я

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 235 разів били по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 784-го дня війни

Продовжуємо підтримку наших оборонців – захисникам передали необхідну техніку

Отримав важке поранення, але планує повернутися на передову – історія військовослужбовця Сергія Лаврика

60 років вірності українському кіно: кінотеатр ім. Довженка відзначив ювілей