Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Облдержадміністрація підтримуватиме всі ініціативи з енергозбереження

14 березня 2008 - 15:29

За участю виконуючого обов’язки голови обласної державної адміністрації Валерія Черкаски, секретаря Запорізької міської ради Юрія Каптюха відбулося урочисте відкриття встановленого на заводі турбоагрегату з протитиском потужністю 6 мегават-годин. Нове обладнання «Запоріжкоксу» спалюватиме димові гази коксових батарей, виробляючи дешеву електроенергію для підприємства, а також зменшить на 20% кількість виробничих викидів заводу.

- З усією відповідальністю заявляю, що ми перші в світі змонтували подібний екологічний енергозберігаючий комплекс, який для виробництва дешевої електроенергії використовує побіжну продукцію коксування - димові гази двох коксових батарей, – заявив під час відкриття генеральний директор ВАТ «Запоріжкокс» Борис Войтенко. – Ми налаштовані, згідно проекту реконструкції заводу, побудувати ще дві такі установки, повністю забезпечивши завод власною електроенергією.

- Ми присутні на унікальній події. Адже ця установка на третину забезпечить завод власною електроенергією. Завдяки технічному оновленню «Запоріжкоксу», окрім економічних показників, покращиться, а це найголовніше – екологічний стан Запоріжжя та регіону в цілому, – зазначив Валерій Черкаска. Керівник регіону наголосив, що подібні ініціативи з енергозбереження та покращення екологічного стану Запорізької області й надалі знаходитимуть якнайповнішу підтримку з боку обласної виконавчої влади.

Наразі йде вивчення можливості подачі з підприємства теплоносія для потреб житлових будинків Запоріжжя, поінформував Борис Войтенко.

 

Довідково:

ВАТ «Запоріжкокс» – провідне підприємство коксохімії України, що володіє повним технологічним циклом переробки коксохімічних продуктів.

Запорізький коксохімічний завод – ВАТ «Запоріжкокс» був введений в експлуатацію 15 квітня 1934 року. Його будівництво було безпосередньо пов’язано з веденням в дію Дніпровської гідроелектростанції та металургійного комплексу Запоріжжя. Він став одним з перших підприємств коксохімічної промисловості, цілком побудованим власними силами за вітчизняними кресленнями та з вітчизняних вогнетривів.

Головною продукцією заводу є: металургійний кокс, коксовий газ, смола кам’яновугільна та продукти її переробки, бензол та продукти його переробки, мінеральні добрива.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 246 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 800-го дня війни

Історико-культурний комплекс «Запорозька Січ» відкриє двері для відвідувачів

Допомога армії, безпека та комфорт наших людей – незмінні пріоритети голови ЗОДА Івана Федорова

Великдень-2024: онлайн-трансляція богослужінь

«Антилопи» з Вільнянська здобули перемогу на обласних фінальних іграх «Пліч-о-пліч»

Понад 50 дітей Запорізької області стали новими учасниками патріотичного руху «Байда»

Запорізька обласна державна адміністрація та CIVIC обʼєднали зусилля для захисту цивільного населення

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Програма ВІДНОВА:UA запрошує молодь на унікальний обмін

Впродовж доби окупанти 349 разів ударили по Запорізькій області