Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Співпраця депутатського корпусу та облдержадміністрації буде поглиблюватися

14 березня 2008 - 18:49

Виконуючий обов'язки голови облдержадміністрації Валерій Черкаска провів зустріч з депутатами обласної ради з фракцій Народного союзу «Наша Україна» та Блоку Юлії Тимошенко.

Керівник регіону поінформував депутатів про пріоритетні напрямки діяльності облдержадміністрації щодо забезпечення соціально-економічного розвитку області на 2008 рік. Серед нагальних питань, які потребують вирішення, Валерій Черкаска виокремив необхідність збільшення ресурсної бази дохідної частини місцевих бюджетів, забезпечення комплексної підтримки розв'язання проблем дітей: охорони материнства і дитинства, забезпечення рівного доступу до якісної безперервної освіти, створення умов для всебічного розвитку, підтримки обдарованих дітей та молоді, подолання соціального сирітства та безпритульності, надання всебічної допомоги багатодітним сім'ям, розв'язання проблем дітей з особливими потребами. Гуманітарна політика обласної виконавчої влади в 2008 році буде спрямована на збереження національної історико-культурної спадщини через відродження історичних та культурних святинь - Національного заповідника „Хортиця”, Державного історико-археологічного заповідника “Кам'яна Могила”, а також Василівського історико-архітектурного музею-заповідника “Садиба Попова” як основи формування конкурентоспроможної курортно-рекреаційної і туристичної інфраструктури на території області. Реалізація найважливіших інвестиційних проектів, створення нових робочих місць, інноваційний розвиток, підвищення енергоефективності та енергозбереження – також один з пріоритетів роботи ОДА в поточному році. На часі – підвищення екологічної безпеки через реалізацію комплексу природоохоронних заходів та екологічних програм, спрямованих на зниження темпів зростання забруднення навколишнього природного середовища та його негативного впливу на здоров`я мешканців області.

Досягнення зазначених цілей неможливе без підтримки депутатського корпусу регіону, впевнений виконуючий обов'язки голови ОДА.

- Саме тому я закликаю Вас підтримати на черговій сесії облради, яка відбудеться 20 березня, питання щодо коригування низки статей обласного бюджету на 2008 рік, - закликав народних обранців Валерій Черкаска.

За пропозицією облдержадміністрації додаткові кошти будуть спрямовані на будівництво та реконструкцію об'єктів соціально-культурної сфери, придбання медичного обладнання для районних лікарень, проведення екологічних заходів, на виконання програм «Сільське подвір'я», «Світло – селу», реалізацію обласних програм з відродження молочного скотарства, наповнення Аграрного фонду, ліквідацію боргів із заробітної плати та підвищення її до належного рівня.

Депутати загалом погодилися з внесенням змін до обласного бюджету та підтримали ініціативи Валерія Черкаски щодо поглиблення співпраці обласної виконавчої влади та обласної ради.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 246 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 800-го дня війни

Історико-культурний комплекс «Запорозька Січ» відкриє двері для відвідувачів

Допомога армії, безпека та комфорт наших людей – незмінні пріоритети голови ЗОДА Івана Федорова

Великдень-2024: онлайн-трансляція богослужінь

«Антилопи» з Вільнянська здобули перемогу на обласних фінальних іграх «Пліч-о-пліч»

Понад 50 дітей Запорізької області стали новими учасниками патріотичного руху «Байда»

Запорізька обласна державна адміністрація та CIVIC обʼєднали зусилля для захисту цивільного населення

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Програма ВІДНОВА:UA запрошує молодь на унікальний обмін

Впродовж доби окупанти 349 разів ударили по Запорізькій області