Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Влада буде вживати більш дієвих заходів для повернення людям боргів із заробітної плати

26 березня 2008 - 18:16

Під керівництвом заступника голови облдержадміністрації Миколи Фролова відбулось засідання обласної комісії з питань погашення заборгованості з заробітної плати, пенсій, стипендій та інших соціальних виплат.

Темою засідання стало забезпечення своєчасності виплати заробітної плати на економічно активних підприємствах та на підприємствах комунальної форми власності області. Також йшлося про стан погашення боргів з обов'язкових платежів до Пенсійного фонду України.

За оперативними даними з початку 2008 року борги підприємств області зі страхових внесків до Пенсійного фонду України збільшилися на 0,2 млн. гривень або на 0,6% і на 1 березня 2008 року склали 44,1 млн. гривень.

Загальна сума заборгованості з виплати заробітної плати протягом лютого 2008 року зменшилась на 3,9 млн. гривень (14,5%) і на 1 березня 2008 року склала 23,1 млн. гривень. У порівнянні з початком поточного року вдалося скоротити борг на 3,4%. Із загальної суми заборгованості 6,5 млн. (28,1%) припадає на економічно активні підприємства, 14,9 млн. гривень (64,7%) – на підприємства, що знаходяться у процедурах відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом, 1,7 млн. гривень (7,2%) – на економічно неактивні підприємства.

Протягом лютого 2008 року заборгованість економічно активних підприємств зменшилась на 3,3 млн. гривень, а підприємств комунальної форми власності - на 178,2 тисячі гривень.

Проте, за умови загальної позитивної динаміки, у членів обласної комісії викликало занепокоєння поява нових підприємств-боржників. Так, у лютому поточного року в Ленінському районі Запоріжжя утворено заборгованість на 8 підприємствах, у Бердянську – на трьох, з'явилися нові підприємства-боржники в Енергодарі, Мелітополі, Василівському районі та інших районах області.

- Влада не може погодитись з тим, що людям не сплачують заробітну плату. Ми змусимо усіх боржників своєчасно виконувати свої зобов'язання перед трудовими колективами. Зокрема, будемо притягати до відповідальності таких керівників, - наголосив Микола Фролов, звертаючись до представників підприємств-боржників, керівників місцевого самоврядування та виконавчої влади.

За підсумками обговорення керівникам територій області доручено вжити невідкладних заходів з метою забезпечення належного контролю за своєчасною виплатою зарплати та погашення заборгованості. Зокрема, тимчасово виконуючий обов'язки голови Василівської райдержадміністрації Олег Закарлюка та міський голова Енергодара Олександр Кулібов мусять якнайшвидше забезпечити безумовне погашення заборгованості з зарплати перед працівниками комунальних підприємств та своєчасну її виплату у подальшому.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Впродовж доби окупанти 452 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 814-го дня війни

Як не втратити зв’язок та інтернет під час відключень електроенергії

У Запоріжжі виявили 2 автобуса, водії яких працювали без дозвільних документів

Міноборони запускає мобільний застосунок Резерв+ для військовозобов'язаних, призовників та резервістів

Звичайний хлопець виявив бажання піти на захист Батьківщини

Іван Федоров: «Науково-технологічний прорив допоможе Україні здобути перемогу»

Триває набір кадрового резерву держслужбовців

СБУ викрила «суддю» з Мелітополя, яка виносила сфабриковані вироки місцевим мешканцям

Коли говорять гармати, музи не мовчать: у Запорізькій обласній філармонії відбувся гала-концерт «Акорди Хортиці»

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 438 разів ударили по Запорізькій області