Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Призов триватиме ще два роки

1 квітня 2008 - 15:41

Під керівництвом першого заступника голови облдержадміністрації – голови обласної призовної комісії Олександра Бережного відбувся інструктивно-методичний збір щодо проведення призову громадян України на строкову військову службу.

- Завдання Кабінету Міністрів щодо забезпечення призову громадян на строкову військову службу та відправку їх до війська у 2007 році виконано в повному обсязі. Під час роботи призовних комісій порушень законності не допущено, – підбив підсумки минулорічної роботи Олександр Бережний. Посадовець зазначив, що досягнення цього позитивного результату є наслідком ефективної взаємодії усіх органів влади - райдержадміністрацій, військових комісарів районів та міст, управлінь (відділів) освіти та науки, керівництва райвідділів міліції.

Черговий призов вимагає від посадовців не менш чіткої, злагодженої праці та неухильного дотримання законодавства. Тому голова обласної призовної комісії окремо зупинився на недоліках у призовній роботі, що потребують негайного виправлення. Олександр Бережний, зокрема, наголосив на значній кількості молодих людей, що ухиляються від призову та знаходяться до цього часу в розшуку. Він закликав правоохоронців активізувати роботу з розшуку несвідомих призовників, а керівництво райдержадміністрацій – сприяти матеріально-технічному забезпеченню роботи призовних пунктів.

Нагадаємо, що весною 2008 року призов громадян призовного віку проводиться з 1 квітня по 31 травня, відправлення молодого поповнення з обласного призовного пункту до військ буде проходити з 14 квітня по 27 травня поточного року. Згідно відповідної постанови Кабінету Міністрів України, цієї весни підлягають призову 21600 осіб, у тому числі до Збройних Сил – 15000, Внутрішніх військ – 5700, Державної спеціальної служби транспорту – 900 осіб.

Із Запорізької області лави Збройних Сил та інших військових формувань України поповнять 1000 призовників. У Збройних Силах України будуть проходити службу 559 чоловік, у Внутрішніх військах – 401 та у військових частинах ДССТ – 40. З їх числа - і 20 кращих призовників області, які поповнять лави окремого полку Президента України. На території області будуть проходити службу 104 призовники.

- Кабінет Міністрів запропонував у цьому році закінчити призов на строкову військову службу, але народні депутати не затвердили цю пропозицію, а Президент їх підтримав. Призов на строкову військову службу буде проводитися до 2010 року, - поінформував учасників зборів військовий комісар Запорізького обласного військового комісаріату полковник Давид Моін.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Життя під час війни: виклики для Запорізької області

«Запорізька платформа безпеки та розвитку» – формула успішного майбутнього

У 1944 році через примусову депортацію «совєтами» понад 190 тисяч кримських татар втратили дім, свої сімʼї та навіть життя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 452 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 814-го дня війни

Як не втратити зв’язок та інтернет під час відключень електроенергії

У Запоріжжі виявили 2 автобуса, водії яких працювали без дозвільних документів

Міноборони запускає мобільний застосунок Резерв+ для військовозобов'язаних, призовників та резервістів

Звичайний хлопець виявив бажання піти на захист Батьківщини

Іван Федоров: «Науково-технологічний прорив допоможе Україні здобути перемогу»

Триває набір кадрового резерву держслужбовців