Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Влада поставить перепони нелегальному ігорному бізнесу

2 квітня 2008 - 09:18

Перший заступник голови облдержадміністрації Олександр Бережний провів нараду з питань забезпечення дотримання законності у сфері здійснення господарської діяльності з організації та утримання тоталізаторів та різноманітних гральних закладів.

У заході взяли участь керівники райдержадміністрацій, управлінь та служб ОДА, правоохоронних структур, представники громадськості.

Головна проблема цього виду діяльності - кримінальне коріння більшості ігорних закладів. Зокрема, фахівці оприлюднили інформацію про те, що у 80 відсотках випадків їх власники порушують законодавство щодо оподаткування цього виду господарської діяльності, ліцензування, пропорції виграшу-програшу, залучення неповнолітніх.

Олександр Бережний розвіяв міф про прибутковість ігорних закладів для місцевих бюджетів. Зокрема, він повідомив, що більшість підприємств зареєстровані в інших регіонах України. Отже, якщо і сплачують мізерні податки, то не у запорізьку казну. До того ж 50 відсотків ігорних закладів функціонують нелегально. Також він визнав їх небезпечними для психічного здоров'я підлітків та людей похилого віку.

- Це соціальне зло, - наголосив посадовець. – Президент України Віктор Ющенко забив на сполох, вбачаючи в ньому велику загрозу для нації, всього українського суспільства. Глава держави закликає представників виконавчої влади в регіонах взяти ситуацію під контроль, обмежити діяльність ігорних закладів законодавчими рамками, убезпечити від їх негативного впливу підлітків, молодь та людей похилого віку.

Відповідні доручення щодо виконання поточних завдань у цьому напрямку Олександр Бережний дав керівникам підпорядкованих структурних підрозділів ОДА. Для їх належного виконання він заручився підтримкою правоохоронців.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Життя під час війни: виклики для Запорізької області

«Запорізька платформа безпеки та розвитку» – формула успішного майбутнього

У 1944 році через примусову депортацію «совєтами» понад 190 тисяч кримських татар втратили дім, свої сімʼї та навіть життя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 452 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 814-го дня війни

Як не втратити зв’язок та інтернет під час відключень електроенергії

У Запоріжжі виявили 2 автобуса, водії яких працювали без дозвільних документів

Міноборони запускає мобільний застосунок Резерв+ для військовозобов'язаних, призовників та резервістів

Звичайний хлопець виявив бажання піти на захист Батьківщини

Іван Федоров: «Науково-технологічний прорив допоможе Україні здобути перемогу»

Триває набір кадрового резерву держслужбовців