Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Олександр Бережний: «Облдержадміністрація займає чітку позицію щодо підтримки села»

2 квітня 2008 - 12:12

За дорученням в.о. голови облдержадміністрації В. Черкаски перший заступник голови ОДА О. Бережний провів обласну селекторну нараду з питань ходу весняно-польових робіт та використання бюджетних коштів, призначених для компенсації сільгоспвиробникам.

- Під врожай поточного року в області засіяно 537 тисяч гектарів озимих зернових, у тому числі під зерно - 533 тисячі гектарів. Станом на 31 березня у доброму та задовільному стані перебувають 433 тисячі гектарів (81%), у слабкому - 96 тисяч гектарів, не зійшли або загинули посіви на 1% площі, - поінформував учасників селекторної наради начальник головного управління агропромислового розвитку ОДА Володимир Журавльов. - Окрім цього минулого року було засіяно 54 тисячі гектарів озимого рапсу, який майже повністю перезимував. Прохолодна дощова погода в березні сприяє розвитку озимих та ярових зернових. Через недостатню кількість вологи в осінній період у гіршому стані знаходяться посіви озимих культур в Гуляйпільському, Пологівському, Чернігівському, Куйбишевському районах.

За даними управління агропромислового розвитку ОДА, під врожай цього року в області планується посіяти ярові культури на 943 тисячах гектарів, зокрема, зернових та зернобобових - 336 тисяч, технічних - 472 тисячі, картоплі та овочів – 61 тисячу та кормових культур – 74 тисячі гектарів.

За попередніми даними, область має запас зерна в 220 тисяч тонн (при місячній потребі 20 тисяч тонн). Більшість хлібопекарських заводів області до кінця маркетингового року забезпечені продовольчим зерном та борошном.

Стурбованість керівництва ОДА викликав рівень освоєння державних коштів, виділених на компенсацію сільгоспвиробникам, зокрема, витрат на посіви озимих. На загальному тлі «виділяються» Михайлівський, Новомиколаївський, Гуляйпільський райони, де освоїли 0% коштів.

Олександр Бережний наголосив на необхідності негайно покращити організаційну роботу райдержадміністрацій з цього питання.

- Облдержадміністрація займає чітку послідовну позицію щодо підтримки запорізького села. Тому я не можу змиритися з тим, що в кількох районах не використано жодної копійки з компенсації, що виділяє держава. Я вимагаю вжити усіх заходів, щоб державні кошти були повністю освоєні в межах встановлених термінів, - наголосив Олександр Бережний.



Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Запоріжжя перезавантажується: плани розвитку регіону окреслив голова ОДА Іван Федоров на «Запорізькій платформі співпраці та розвитку 2024»

Життя під час війни: виклики для Запорізької області

«Запорізька платформа співпраці та розвитку» – формула успішного майбутнього

У 1944 році через примусову депортацію «совєтами» понад 190 тисяч кримських татар втратили дім, свої сімʼї та навіть життя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 452 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 814-го дня війни

Як не втратити зв’язок та інтернет під час відключень електроенергії

У Запоріжжі виявили 2 автобуса, водії яких працювали без дозвільних документів

Міноборони запускає мобільний застосунок Резерв+ для військовозобов'язаних, призовників та резервістів

Звичайний хлопець виявив бажання піти на захист Батьківщини

Іван Федоров: «Науково-технологічний прорив допоможе Україні здобути перемогу»