Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Обласна влада закликала працівників ПАТ «Запоріжжяобленерго» до конструктивного діалогу

29 березня 2018 - 15:38

Колектив підприємства ПАТ «Запоріжжяобленерго» вийшов на чергову акцію протесту. Активісти перекрили рух транспорту в центрі міста по проспекту Соборному. З мітингувальниками зустрівся заступник голови облдержадміністрації Олександр Бабанін та закликав  їх  до конструктивного діалогу.

За словами представника профспілкового комітету підприємства  Олени Ковальчук, Запорізька область опинилася в енергетичному колапсі. Заручниками ситуації залишаються не тільки працівники підприємства, а й представники бізнесу та жителі регіону. Працівники підприємства наголошують: їм не платять зарплатню вже п’ять  місяців, звільнилася  четверта частина працівників. Скаржаться і представники бізнесу, які щодня втрачають чималі кошти та нарощують власні борги.

Зі свого боку, мітингувальники підкреслили: вони розуміють, що питання можна вирішити тільки на загальнодержавному рівні. Обласна влада зробила всі можливі кроки, адже бере участь у розв’язанні  проблеми ще з весни минулого року. Нині написано вже близько 50 листів на адресу Президента, Прем’єр-міністра України, Ради нацбезпеки та оборони та інших інстанцій. Крім цього, очільник регіону обговорював це питання з Прем’єром Володимиром Гройсманом особисто.

- Ми можемо діяти лише по букві закону. Обласна влада неодноразово звертала увагу на цю проблему вищих органів влади. Необхідно вносити зміни до постанови Кабінету Міністрів, змінити постанову НКРЕКП. На сьогодні одним із першочергових питань Запорізької області, що потребує негайного вирішення, є забезпечення надійного та якісного електропостачання та вихід ПАТ «Запоріжжяобленерго» з цього кризового становища. Для консолідації та об’єднання зусиль, а також  обговорення подальших кроків   вирішення ситуації завтра о 13.00 представники підприємства візьмуть участь  у нараді, яку проведе голова облдержадміністрації Костянтин Бриль, - повідомив Олександр Бабанін.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

«Шкільні ліги – більше, ніж змагання»: розпочато територіальний етап з баскетболу серед юнаків

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни

Налагоджуємо співпрацю між Запорізькою областю та Атлантичною Луарою

Обласна влада та «Карлсберг Україна» продовжують співпрацю в Запорізькій області

Державні нагороди сім’ям полеглих воїнів вручив голова Запорізької обласної державної адміністрації Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Учениці гімназії №93 готові до великої волейбольної битви «Пліч-о-пліч»

386 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби