Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Бюджетна дотація виробникам продукції тваринництва

22 квітня 2008 - 10:25

З метою підтримки виробників тваринницької продукції та розвитку тваринництва Законом України „Про державний бюджет України на 2008 рік” передбачено кошти з державного бюджету на проведення доплат сільськогосподарським товаровиробникам за вирощені та продані на забій і переробку суб'єктам господарювання, які мають власні (орендовані) переробні потужності, або забиті та перероблені у власних (орендованих) переробних цехах молодняк великої рогатої худоби, свині та птицю свійську м'ясних порід (кури, качки, гуси, індики).

Нарахування та виплата доплат здійснюється згідно з Порядком використання у 2008 році коштів, який визначає механізм використання коштів, передбачених у державному бюджеті за програмою „Бюджетна тваринницька дотація та державна підтримка виробництва продукції рослинництва”.

Бюджетні кошти спрямовуються сільськогосподарським підприємствам незалежно від організаційно-правової форми і форми власності (крім сільськогосподарських підприємств, які збанкрутіли, проти яких порушено справу про банкрутство, які перебувають в стадії ліквідації, які мають прострочену більш як півроку заборгованість зі сплати податків, зборів (обов'язкових платежів) перед бюджетами та державними цільовими фондами) та фізичним особам.

Дотація за молодняк великої рогатої худоби і свиней надається у разі вирощування тварин на сільськогосподарських підприємствах та у фізичних осіб не менше як протягом трьох місяців до моменту продажу на забій.

Відповідно до Закону України „Про державний бюджет України на 2008 рік” нарахування і виплати доплат сільгосптоваровиробникам за вирощені та продані на забій і переробку або забиті і перероблені у власних цехах худобу та птицю свійську м'ясних порід проводиться з 01 січня 2008 року.

Згідно з Порядком постанови документи прийматимуться до 30 листопада поточного року (включно) в порядку черговості їх подання з урахуванням минулих місяців та в межах доведеного обсягу асигнувань на відповідні цілі.

Документи, які подаватимуться для отримання доплат за вирощену і продану худобу та птицю з 01 по 31 грудня поточного року, прийматимуться з 01 січня наступного 2009 року.

Для надання дотації за вирощену і продану худобу та птицю встановлюється така мінімальна прийнята жива маса однієї тварини (з урахуванням 3% знижки)

  • молодняка великої рогатої худоби – 390 кілограмів, як для юридичних так і фізичних осіб;
  • свиней (за винятком свиноматок і кнурів) для сільськогосподарських підприємств – 95-130 кг, для фізичних осіб – 95-200 кілограмів.

Фінансова підтримка за вирощену і продану худобу та птицю надається у таких розмірах (за кілограм прийнятої живої маси):

  • за молодняк великої рогатої худоби – 1,90 грн.;
  • за свиней (за винятком свиноматок і кнурів) – 1,40 грн..

Для сільськогосподарських підприємств за птицю свійську м'ясних порід:

  • кури – 0,65 грн.,
  • качки, гуси, індики – 0,9 гривні.

Молодняк великої рогатої худоби повинен бути ідентифікований і зареєстрований в установленому порядку.

Дотація за вирощену і продану худобу та птицю надається на підставі приймальних квитанцій (форми № ПК–1 і ПК–2), виданих сільськогосподарським підприємствам та фізичним особам у двох примірниках суб'єктами господарювання, які мають власні (орендовані) переробні потужності на продані їм на забій худобу та птицю; облікових листів (форма № 100 (100 а) худоби та птиці, які забиті та перероблені у власних (орендованих) переробних цехах сільськогосподарських підприємств.

Власний (орендований) переробний цех-структурний підрозділ сільськогосподарського підприємства з відповідним технологічним обладнанням, де здійснюється забій сільськогосподарських тварин та птиці, а також виробляє і переробляє м'ясо, м'ясну сировину та м'ясні продукти.

Для отримання дотації за вирощену і продану худобу та птицю сільськогосподарські підприємства і фізичні особи надають управлінням агропромислового розвитку райдержадміністрацій слідуючі документи.

Сільськогосподарські підприємства:

  • реєстр приймальних квитанцій (облікових листів) за формою згідно з додатком 1 вищезазначеної постанови Кабінету Міністрів України;
  • один примірник приймальної квитанції за ф. ПК – 1;
  • копія звіту про стан тваринництва (форма № 24 – сг) стосовно реалізованих на забій худоби та птиці на перше число відповідного місяця поточного року, завірена органами державної статистики;
  • копія довідки про включення до Єдиного державного реєстру підприємств і організацій України, завірена в установленому порядку;
  • витяг з Реєстру тварин, виданий організацією, яка веде зазначений Реєстр, що підтверджує ідентифікацію та реєстрацію в установленому порядку вирощеної та проданої великої рогатої худоби;
  • письмове зобов 'язання с і льськогосподарського підприємства щодо повернення у місячний строк до бюджету коштів дотації за вирощену і продану худобу та птицю у разі встановлення контролюючими органами факту їх незаконного отримання (у разі неповернення коштів у зазначений строк нараховується пеня у розмірі 120 відсотків річних облікової ставки Національного банку за кожний день прострочення), за формою згідно з додатком 20 Порядку постанови.

При цьому у разі виявлення зазначеного факту припиняється надання будь якої державної підтримки сільськогосподарському підприємству протягом поточного та трьох наступних бюджетних періодів.

Фізичні особи подають:

  • один примірник приймальної квитанції за ф. ПК – 2;
  • довідка про вирощене ними поголів'я великої рогатої худоби, свиней, видану сільською, селищною, міською чи районною в місті радою, в якій зазначається ідентифікаційний номер, серія і номер паспорта проданої великої рогатої худоби та ветеринарної картки до паспорта;
  • копія паспорту і довідка про присвоєння ідентифікаційного номера фізичній особі та про відкриття рахунку в установі банка.

Сільськогосподарські підприємства, що проводять господарську діяльність з вирощування і відгодівлі худоби та птиці не за місцем їх реєстрації подають зазначені документи управлінням агропромислового розвитку районної держадміністрації за місцем провадження діяльності.

Слід звернути увагу на те, що приймальні квитанції за ф. ПК-1, ПК- 2 видаються тільки суб ' єктами господарювання, які мають власні переробні потужності. Приймальні квитанції виписані приватними особами, що закуповують худобу у сільгосптоваровиробників, для оформлення доплат не приймаються.

Приймання худоби і птиці переробними підприємствами проводиться відповідно до діючих технологічних інструкцій та стандартів на них для забою. При прийманні молодняку великої рогатої худоби за який здійснюються доплати з державного бюджету, зважування кожної голови проводиться окремо, свиней зважують однорідними по категорії групами, птицю – партіями. Що стосується молодняку ВРХ, то до нього відносяться тварини старше 3 місяців, але не старше 3 років – телиці, нетелі, бички й кастрати, не використані у господарстві для роботи.

До молодняку великої рогатої худоби м'ясних порід відносяться тварини від 8 місяців до 3 років.

По всіх питаннях, що стосуються нарахування та виплат дотацій сільськогосподарським підприємствам і фізичним особам звертатися до фахівців управлінь агропромислового розвитку районних державних адміністрацій.

 

 

Інспекція якості та формування ресурсів сільськогосподарської продукції

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 801-го дня війни

Допомагаємо військовим посилювати захист сучасними засобами радіоелектронної боротьби, – Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 246 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 800-го дня війни

Історико-культурний комплекс «Запорозька Січ» відкриє двері для відвідувачів

Допомога армії, безпека та комфорт наших людей – незмінні пріоритети голови ЗОДА Івана Федорова

Великдень-2024: онлайн-трансляція богослужінь

«Антилопи» з Вільнянська здобули перемогу на обласних фінальних іграх «Пліч-о-пліч»

Понад 50 дітей Запорізької області стали новими учасниками патріотичного руху «Байда»

Запорізька обласна державна адміністрація та CIVIC обʼєднали зусилля для захисту цивільного населення

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області