Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Обов’язок честі для виконавчої влади – забезпечити гідні умови життя ветеранам і ліквідаторам

22 квітня 2008 - 14:32

Про роботу облдержадміністрації, спрямовану на поліпшення соціального захисту ветеранів Великої Вітчизняної війни, а також ліквідаторів Чорнобильської катастрофи на традиційному брифінгу в прес-центрі ОДА інформував журналістів виконуючий обов'язки глави області Валерій Черкаска.

Він нагадав, що 26 квітня 1986 року сталася найбільша в історії людства техногенно-екологічна катастрофа - аварія на Чорнобильській АЕС. На території Запорізької області проживає 9тис. 943 громадянина, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи. З них 891 інвалід та 2 тис. 346 дітей. Очільник області проаналізував стан справ у галузі забезпечення соціального захисту цих громадян (інформацію див. у доданому файлі). Також він оприлюднив план заходів до 22-ї річниці Чорнобильської аварії, який передбачає зустрічі із «чорнобильцями», надання матеріальної допомоги вдовам, дітям-сиротам, багатодітним родинам. В рамках його реалізації 25 квітня о 10 годині на площі Маяковського відбудеться мітинг-реквієм. А 26 квітня в Святоандріївському соборі пройде молебень за загиблими і померлими внаслідок аварії чорнобильцями. Всіх, хто відчуває біль Чорнобилю, посадовець запросив взяти участь у цих заходах.

Зі щирою турботою згадав Валерій Черкаска про ветеранів-визволителів. На вшанування героїчної Перемоги, здобутої нашими батьками у Великій Вітчизняній війні, та відзначення визначних заслуг ветеранів глава області закликав всіх небайдужих долучитися до участі в обласному телемарафоні «Пам'ять». Він зазначив, що обласна державна адміністрація підтримала ініціативу громадських організацій ветеранів щодо проведення цього традиційного заходу, який відбудеться в нашій області восьмий рік поспіль . Маючи на меті вшанування подвигу ветеранів на фронтах; працівників тилу, солдатських вдів та дітей війни, які самовідданою працею в тилу наближали світлий день Перемоги, відбудовували Батьківщину із згарищ і руїн, заслужили глибоку шану та вдячність, обласна влада звернулася до керівників органів місцевої влади, установ, підприємств та організацій з проханням підтримати ініціативу та зробити благодійний внесок у фонд телемарафону.

Телемарафон «Пам'ять» відбудеться 6 травня з 12-ї до 14-ї години в приміщенні театру імені Магара. Грошові внески можна переказати на поточний рахунок обласного фонду соціальної підтримки громадян з позначкою «Благодійний внесок у фонд телемарафону «Пам'ять» (№2600330012497, ЄДРПОУ 20520262, МФО 313010, ЗОФ АКБ «Укрсоцбанк» м. Запоріжжя).

Також обласний фонд милосердя та здоров'я приймає промислові товари для ветеранів війни. Продукти харчування можна направляти до обласної організації Товариства Червоного Хреста.

- З вашою допомогою, - звернувся Валерій Черкаска до присутніх на брифінгу журналістів, - я хотів би привернути увагу до цього заходу всіх небайдужих запоріжців. Нехай кожний з нас зробить свій внесок у цю добру справу.

Посадовець наголосив, що працівники облдержадміністрації як приватні особи обов'язково перерахують кошти у фонд підтримки ветеранів. Суму внесків кожен визначатиме самостійно.

- Наша робота сьогодні спрямована на підвищення соціальних стандартів для цих заслужених людей, - наголосив Валерій Черкаска. - Обов'язок честі для виконавчої влади – забезпечити гідні умови життя ветеранам і ліквідаторам.



Управління у справах преси та інформації

(.doc, 25Kb)

Читайте також

Привітання голови Запорізької обласної державної адміністрації Івана Федорова з Великоднем

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 345 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 801-го дня війни

Допомагаємо військовим посилювати захист сучасними засобами радіоелектронної боротьби, – Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 246 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 800-го дня війни

Історико-культурний комплекс «Запорозька Січ» відкриє двері для відвідувачів

Допомога армії, безпека та комфорт наших людей – незмінні пріоритети голови ЗОДА Івана Федорова

Великдень-2024: онлайн-трансляція богослужінь

«Антилопи» з Вільнянська здобули перемогу на обласних фінальних іграх «Пліч-о-пліч»