Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Валерій Черкаска дав синівський наказ ветеранам : «Залишайтеся з нами якомога довше – допомагайте своїм героїчним прикладом виховувати підростаюче покоління»

8 травня 2008 - 16:22

Напередодні святкування 63-ої річниці Великої Перемоги на меморіальному комплексі «Скорботна мати», що на Правому березі у Запоріжжі, мітинг пам'яті зібрав тисячі людей. Віддати належну шану героям, хто поклав життя за визволення Вітчизни від німецько-фашистських загарбників, прийшли і старі, і малі. Разом із запоріжцями вшанували загиблих воїнів і керівники органів виконавчої влади та місцевого самоврядування, представники силових відомств, громадських організацій. У заході взяли участь виконуючий обов'язки голови ОДА Валерій Черкаска, Запорізький міський голова Євген Карташов, перший заступник голови обласної ради Олександр Клепаков та інші посадовці.

Учасники мітингу згадали про страшну жертву, яку приніс український народ в ім'я свободи і незалежності рідної Батьківщини. Тільки на висоті, де нині встановлено меморіал «Скорботна мати», визволяючи Запоріжжя, склали свої голови понад 6 тисяч радянських бійців. Світлу пам'ять про загиблих присутні вшанували хвилиною мовчання. Коли залунали удари хронометра, прапороносці схилили штандарти, зупинився навіть дорожній рух на прилеглій автотрасі.

Традиційна для цього свята пісня «День Перемоги» у виконанні відомого запорізького співака Олександра Безсалого лунала сьогодні особливо піднесено. Коли звучали останні акорди добре знайомої всім мелодії, яка викликає у душі емоційний підйом, прилив гордощів за наш героїчний народ, з дитячих рук у повітря злетіли десятки різнокольорових кульок, символізуючи перемогу життя.

- Ми назавжди збережемо пам'ять про загиблих у своїх серцях, - звернувся до учасників мітингу очільник області Валерій Черкаска. - Дорогою ціною дісталася Перемога - понад 7 мільйонів життів своїх синів і дочок втратила Україна. Це щастя, що до сьогодні з нами ветерани Великої Вітчизняної. Вони і тепер подають нам приклад мужності і стійкості: пройшли крізь гіркоту поразок і втрат, та не впали духом, а знищили ворога і вибороли Перемогу. Ми докладемо всіх зусиль, щоб забезпечити цим героям всі соціальні гарантії. Це одна з найважливіших задач виконавчої влади. Сподіваємось, що ви, дорогі ветерани, допоможете нам зберегти і передати прийдешнім поколінням всю правду про страшну війну, героїзм нашого народу і Велику Перемогу. Наш синівський вам наказ: не хворійте, залишайтеся з нами якомога довше!

Мітинг пам'яті завершився традиційною церемонією покладання квітів.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 256 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 791-го дня війни

Світло культури в темряві війни: у Запоріжжі відбувся фестиваль фільмів національно-культурних товариств

США схвалили пакет військової допомоги: Україна отримає нове озброєння та посилить свою обороноздатність

Як в Запоріжжі оформити догляд за людиною похилого віку чи з інвалідністю?

Компас вкаже напрямок: в Запоріжжі школярі навчаються спортивного орієнтування

Освітній сервіс єДокумент в «Дії»: запитання та відповіді

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 428 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 790-го дня війни

Розбір завалів і демонтаж на ДніпроГЕС досі тривають, – Іван Федоров